Tuuli ja Juha 1 copy

Kehitys-Parkki Oy:n toimitusjohtaja Juha Tuominen ja yrittäjä Tuuli Tarukannel etsivät yhteisöllisyydestä kiinnostuvia yrittäjiä synnyttämään yrittäjäyhteisöä Parkanoon.

 

Kiinnostuisitko yrittäjä siitä, että voisit silloin tällöin tai vaikka säännöllisemminkin työskennellä innostavassa ympäristössä muiden yrittäjien joukossa? Sen mahdollistavaa yrittäjäyhteisöä puuhataan nyt hyvää vauhtia Parkanoon.

Ideana on etsiä ihan kaupungin keskustasta tilat, joihin sisustetaan viihtyisä avokonttori, muutama hiljainen huone, joissa voi puhua häiriöttä, ehkä pari neuvottelutilaa ja tietysti kahvihuone.

— Ajattelemme tilaa, jossa voisi poiketa työskentelemään satunnaisesti mutta josta toki voi myös vuokrata pysyvämmänkin työpisteen. Mitään toimistohotellia pienine huoneineen ei kuitenkaan kaavailla vaan yhteisöllisyyteen ja verkostoitumiseen kannustavaa tilaa, toteaa Kehitys-Parkin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Tiloissa työskentelevien käytössä voisi langattoman nettiyhteyden lisäksi olla esimerkiksi tulostin, kotikonetta jämäkämpi kopiokone ja videoneuvottelulaitteisto eli sellaisia tekniikkaa, jota jokaisen ei kannata omakseen hankkia.

Olennaista yrittäjäyhteisössä on luoda yrittäjille mahdollisuuksia vertaistukeen ja toinen toisensa kannustamiseen ja yhdessä kehittymiseen. Parhaimmillaan yhteisö voisi synnyttää yhteistyön muotoja ja sitä kautta jopa uutta liiketoimintaa. Mallia saadaan esimerkiksi Hub-yhteisöistä, joita toimii monilla paikkakunnilla.

Yrittäjäyhteisöstä tulee Parkanossa todennäköisesti osuuskunta, johon jäseneksi liittyvät maksavat osuusmaksun. Jäsenet voivat sitten ostaa erilaisia palvelupaketteja sen mukaan, haluavatko käyttää tiloja ja vaikka tulostinta vain satunnaisesti vai säännöllisemmin.

Madaltaa kynnystä
ryhtyä yrittäjäksi

Yrittäjäyhteisöä synnyttämään etsitään yhteisön voimasta innostuvia yrittäjiä. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua Kehitys-Parkkiin, joka nyt alussa lähti veturiksi auttaakseen erityisesti uusia yrittäjiä alkuun.

— Parkanoon perustetaan joka vuosi viitisenkymmentä uutta yritystä. Yrittäjäyhteisö voisi olla monelle kynnystä madaltava paikka aloitella toimintaa. Siksi näemme tärkeänä olla mukana tässä, Tuominen perustelee ja toteaa, Kehitys-Parkilla on ajatuksena tehdä vastaava yhteisö myös Kihniöön.

Yhteisöllistä ideaa Tuomisen kanssa virittelee vuoden alussa oman koulutus- ja konsultointiyrityksen perustanut Tuuli Tarukannel. Hän kaipaa mukavaa tilaa, johon voi lähteä läppärin kanssa kotoa niinä päivinä, kun työt eivät vie muille paikkakunnille.

— Olen tottunut aina työskentelemään osana työyhteisöä, joten en halua yrittäjänäkään hautautua yksin kotiin. Toivottavasti Parkanosta löytyy muitakin samoin ajattelevia ja saadaan kokoon kiva yhteisö