Parkano 150 -juhlavuotta sekä Suomi 100 -juhlavuotta vietetään limittäin pitkin vuotta 2017. Näin eri toimijat ja verkostot voivat olla Parkanossa mukana rakentamassa juhlavuoden ohjelmaa.

– Kaiken lähtökohtana on yhteisöllisyys. Kaikki halukkaat voivat nyt nousta esiin ottamaan vastuuta juhlavuodesta. Yksin ei kukaan pysty juhlavuotta järjestämään, eikä siinä olisi mitään mieltäkään, painottaa sivistysjohtaja Harri Hiitti.

Ohjelmarunko on tehty, mutta sitä työstetään edelleen. Juhlavuoden kattaus siis varmistuu ja täydentyy vielä alkuvuoden aikana!

Juhlavuoden vietto alkaa 19.2. Korsukuoron ja alueen puhallinorkesterien yhteiskonsertilla. Vauhti kiihtyy maaliskuussa, jolloin vihitään käyttöön uusi kirjasto ja juhlitaan 40 vuotta täyttävää Parkano-Seuraa. Konserttivuorossa ovat  Trio Känsälä, Paulamäki ja Yli-Knuuttila.

Kevään juhlaohjelmassa on myös esimerkiksi seurakunnan 150-vuotisjuhlaan liittyen televisioitava pääsiäisen jumalanpalvelus sekä helatorstain juhlamessu. Myös veteraanipäivää vietetään, ja vappuna järjestetään kansanjuhla torilla.

Art Festivo -juhlavuoden pääkonsertissa Käenkosken lavalle nousee 20.5. Popeda. Art Festivo -teemaisia konsertteja järjestetään tällä kertaa hajautettuna eri puolilla vuotta, ja niistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kesäkauteen kuuluvat  monipuolinen tarjonta Käenkoskella, Parkka-Teatterin produktio sekä juhlavuoden yleisurheilukilpailut. ITE-taide värittää tuttuun tapaan kaupungin keskustaa.

Elokuussa vietetään muun muassa suurta ulkoilutapahtumaa Metsämuseon ja Kaitojenvetten alueella Ihminen luonnossa -tapahtuman hengessä sekä  Paroonin Markkinoita 4.–5.8. tavallista näyttävämpänä kokonaisuutena. LiekkiYössä tunnelmoidaan Käenkoskella, ja Liekkihölkkä juostaan 18.8.

Juhlavuoden jälkimmäisellä puoliskolla valmistuvat Parkano 150 vuotta -juhlajulkaisu sekä historiallinen musiikkikavalkadi. Itsenäisyyspäivänä vietetään Suomi 100 vuotta ja Parkano 150 vuotta -pääjuhlaa.