Käpykintukka

Kaitojenvetten itäpuolta kulkeva geopark-kohteen reitti, joka kulkee Käenkoskelta(Hiihtokeskuskentie 35) Metsämuseolle(Rännärinmuseotie 112). Reitti on pääosin helppokulkuinen lukuun ottamatta Käenkosken alkupäätä, jossa hieman haastavampia korkeuseroja. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Kustaa Hirven luontopolku

Parkanon Metsämuseolta(Rännärinmuseotie 112) lähtevä rengasreitti, joka on suunnattu erityisesti perheen pienimmille. Reitin pituus on n. 2km sisältäen Kustaan tehtäväkylttejä. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Leijonapuiston kalastajapolku

Leijonapuiston(Rantakatu 1) jokialueen sekä Lehtikosken ympärillä kulkeva polku n. 800m. Reitillä voi ihailla keskusta-aleen kaunista jokimaisemaa vuoden 2018 lähikalastuskohteessa. Alueella sijaitsee myös kesäkahvila ja ratagolf. Huom. reitti ei ole rengasreitti ja sen ylläpidosta vastaa Parkanon urheilukalastajat yhdessä kaupungin kanssa. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Alkkianvuoren luontopolku

Metsähallituksen ylläpitämä Geopark-kohde Pohjois-Parkanossa. Katso lisätiedot: https://www.luontoon.fi/alkkianvuori. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Kallion luontopolku

Kallion kaupunginosassa sijaitseva ja Pappilankoskea myötäilevä luontopolku, joka lähtee Pärteeninkujalta ja päättyy kuruntiellä. Polku on pituudeltaan n. 900m ja polun varrella kauniita koskiputouksia ja suvantoalueita. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat. Polun kunnosta vastaa kyläyhdistys.

Rantareitti

Käpykintukan yhteydessä kulkeva rengasreitti Käenkoskella(Hiihtokeskuskentie 35). Reitti on pituudeltaa 3,8km ja sisältäen opastekylttejä  luontoon liittyvine tehtävineen. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Paroonin taival

Paroonin taival on osa Pirkan taivalta. Reitti kulkee Parkanon rautatieasemalta keskustan kautta Seitsemiseen asti. Reitti kulkee vaihdellen eri metsätyypeissä ja metsäautoteillä. Paroonin Taival on merkattu punaisilla pisteillä maastoon ja paikon polut vaikeasti havaittavissa. Reitti on kuitenkin kauttaaltaan käveltävissä, ja se on pituudeltaan n. 30km. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Paroonin Taival 1:25000 A4

Laavut ja nuotiopaikat

Parkanossa on useita laavu- ja nuotiopaikkoja, jotka soveltuvat päiväretkikäyttöön. Osa laavuista on keskustan tuntumassa ja helposti saavutettavissa. Huomioi, että suurimmalla osalla kohteista ei ole puuhuoltoa, joten omat polttopuut mukaan. Laavut ja nuotiopaikat löydät kätevästi Parkanon Karttapalvelusta. Katso laavu- ja nuotiopaikkavideo TÄSTÄ.

Parkanonssa kulkevat melontareitit

Huom! Reittien melontaoppaat ovat hieman vanhempia. Reittioppaat on kuitenkin haluttu säästää ja säilyttää, sillä vesistöt eivät ole hävinneet mihinkään. Huomaathan, että oppaissa(linkit) voi olla vanhentuneita tietoja.

Aurejoen reitti

Aurejärven läpi kulkeva ja Ikaalisten Kyrösjärveen (Heittolanlahti) päättyvä melontareitti. Melottavissa parhaiten isonveden aikaan ja koskiosuudet kannettava maitse. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Katso lisätiedot reitistä: Aurejoen reitti

Parkanon reitti

Kihniö Kankarinjärven Pyhäniemestä Parkanon läpi aina Ikaalisten Kyrösjärveen(heittolanlahti) kulkeva melontareitti. Melottavissa parhaiten isonveden aikaan ja koskiosuudet kannettava maitse.

Katso lisätiedot reitistä: Parkanon reitti

Kovesjoen reitti

Parkanon Lapinnevalta(tarkemmin Koskenkylä) Koniviidantieltä Kovesjokea pitkin kulkeva reitti aina Ikaalisten Kyrösjärven Kovelahteen. Melottavissa parhaiten isonveden aikaan ja koskiosuudet kannettava maitse. Reittiä voi tarkastella Parkanon karttapalvelusta valitsemalla liikuntapaikat.

Katso lisätiedot reitistä: Kovesjoen reitti

Huom! Kaupunki ei vastaa vesireittien kunnosta tai ylläpidosta. Melonta aina omalla vastuulla!