Uudenlainen työllisyyskampanja huipentuu keskiviikkona Pirkanmaalla – työnhakijat rekrytoivat yrityksiä eikä päinvastoin

Pirkanmaalla käynnistyi viime syksynä muutosturvan pilottihanke, jossa käynnistettiin uudenlaista työnhakutoimintaa. Alueen työnantajilla on helpoin rooli, sillä kampanjaan osallistuneet työnhakijat ovat rekrytoineet itse aktiivisesti työnantajia. Yrityksiä on kontaktoitu jo satoja muun muassa piilotyöpaikkojen löytämiseksi, joita ei ole laitettu julkiseen hakuun.

Työllisyyskampanja huipentuu keskiviikkona rekrytointitapahtumaan, jossa työnhakijat esittelevät osaamistaan mahdollisille työnantajille. Parkanossa 7.2. kello 12–15 Liikunta- ja Viihdekeskus Pestiksessä  (Parkanontie 45) järjestettävään tapahtumaan ovat tervetulleita uudetkin Hämeenkyrön ja Parkanon seudulta työtä etsivät, vaikka kampanja olisikin mennyt sivu suun. Tilaisuus on avoin myös sellaisille työnantajille, joilla palkkaustarve ei ole vielä ajankohtainen. Työnhakijoihin voi tutustua etukäteen osaajagalleriassa osoitteessa: bit.ly/osaajagalleria

Noin puoli vuotta kestäneen toiminnan tavoitteena oli löytää mahdollisimman nopeita työllistymisratkaisuja. Toiminta suunnattiin erityisesti Metsä Board Kyron, Takoma Oyj:n, Amerplast Ikamer Oy:n ja Ikaalisten Konepaja Oy:n suurirtisanomisissa tai konkursseissa työnsä menettäneille henkilöille. Keskiviikon tilaisuus on maksuton ja avoin muillekin.

Työnantajat rohkaisevat osaajia ottamaan suoraan yhteyttä yrityksiin

Rekrytointitapahtumassa työnhakijat esittelevät itse osaamistaan työnantajille, joiden ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle. Lyhyessä ajassa ehtii tutustua moneen osaajaan ja kuulla halutessaan myös työllistämiseen liittyvistä tukimahdollisuuksista. Myös uusien työnhakijoiden kannattaa tulla kuulolle.

Yksi tilaisuuteen ilmoittautuneista työnantajista on paneelikeskusteluunkin osallistuva Anne Talonen-Levula Parkanon Listatehdas Oy:stä.

̶  Juuri tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja, mutta viimeksi kuluneiden kuuden kuukauden aikana meille on tullut kolme työntekijää lisää ja yrityksemme markkinatilanne vaikuttaa hyvältä. Ammattitaitoista henkilöstöä on vaikea saada. Hyvistä työntekijöistä pidetäänkin meillä huolta, työtehtävät ovat vaihtelevia ja tiimihenki hyvä. Työllisyyskampanjassa huippuosaajat voivat ”kilpailuttaa” yrityksiä. Paikalliset yritykset tulevat työhankijoille myös tutummiksi ja voivat herättää heissä mielenkiintoa ihan uudelle alalle, Talonen-Levula sanoo. 

Tilaisuuteen on ilmoittautunut myös esimerkiksi terästeollisuuden alihankintakonepaja XO Metal Oy:n edustajia.

̶  Hyvä, että työntekijät haluavat tulla esille ja selvittää mahdollisia avoimia paikkoja. Ja hyvä, että tällaisia kampanjoita järjestetään, mikäli sitä kautta saadaan tekijöitä. Olemme juuri hakeneet kokoonpanotyöntekijää ja maalamotyöntekijöitä. Haasteena on ollut, että ei ole löytynyt heti ammattitaitoista työvoimaa lähiseudulta. Olemme nuorekas metalliteollisuuden osaaja, jossa on tällä hetkellä henkilöstöä noin 30 ja kasvusuunnitelmia, Petri Niinimäki XO Metalista kertoo.

 

Tarjolla viikoittaista valmennusta

Parkanon kaupungin, Hämeenkyrön kunnan ja Pirkanmaan TE-toimiston järjestämässä kampanjassa kokeiltiin ensi kertaa niin kutsuttua ”hub-toimintaa”, jossa työnhakijat kokoontuivat viikoittain yhteisissä työskentelytiloissa ja saivat maksutta valmennusta työnhaun tueksi.

̶  Sasky koulutuskuntayhtymän edustajia on rekrytointitilaisuudessa mukana kertomassa esimerkiksi oppisopimusmahdollisuuksista. He neuvovat sekä osaajia että työnantajia, kampanjan vetäjä Mikko Korpela Business Arena Oy:stä sanoo.

Pirkanmaan työnhakukampanjassa sovelletaan kuntamarkkinoinnin SM-palkittua nopean vastineen Ammattilaiset Areenalla -toimenpideohjelmaa, joka on suunnattu etenkin äkillisiin rakennemuutostilanteisiin. Työnhakijoille ja yrityksille kampanjaan osallistuminen on maksutonta.  Muutosturvapilotti on osa laajempaa YT-tilanteiden palveluiden kehittämistyötä. Pirkanmaan kampanjan toteuttaa Crazy Town Oy ja se rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston Yhteistyöllä muutosturvaa -hankkeesta

AMMATTILAISET AREENALLA UUDENLAINEN REKRYTOINTITILAISUUS PIRKANMAALLA

OHJELMA

Aika:                  keskiviikko 7.2.2018 klo 12–15
Paikka:              Liikunta- ja Viihdekeskus Pestis (Parkanontie 45, 37900)

Tapahtumalavalla on ohjelmaa tasatunnein:

Ohjelma koostuu työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamisesta. Iltapäivän aikana kuullaan myös paikallisten kehittäjien, osaajien ja työnantajien haastatteluja.

12.00 – Ovet auki, kahvitarjoilu
12.30 – Tervetuloa
13.00 – Työnantajien paneeli – Miltä rekrytointi näyttää pöydän toiselta puolelta?
Panelisteina Anne Talonen-Levula (Parkanon Listatehdas) ja Reijo Lempinen (Ikitaito)
14.00 – Osaajat esittäytyvät
14.30 – Yrityskehittäjätahojen paneeli – Mitkä työllistämis- ja kehitystuet ja toiminnot ovat tarjolla työnantajille?
15.00 – Tilaisuus päättyy

Tila on rakennettu kohtaamisen areenana. Lisäksi on mahdollista hyödyntää hiljaisempaa tilaa kahdenkeskiseen keskusteluun tai haastatteluun. Tilaisuuteen voi osallistua oman aikataulunsa mukaan.

Lisätietoa:

Mikko Korpela, palveluvastaava, Business Arena Oy
p. 040 049 9242, mikko.korpela@businessarena.fi
www.ammattilaisetareenalla.fi

Linkki osaajagalleriaan: bit.ly/osaajagalleria
Internetsivut: www.ammattilaisetareenalla.fi