Tietosuoja-asetus tarkentaa henkilötietojen käsittelyä 25.5.2018 alkaen

Euroopan Unionin yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018 alkaen.
Tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, jota noudatetaan myös kunnan toiminnassa. Uudistuksen myötä henkilötietojen käsittelysäännöt tarkentuvat ja yhdenmukaistuvat EU-jäsenmaissa. Henkilötietojen asianmukainen käsittely vahvistaa rekisteröidyn henkilön oikeuksia sekä lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Keskeistä tietosuoja-asetuksessa on muun muassa
– henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuden painottaminen
– kerättävien henkilötietojen minimointi ja niiden virheettömyys
– avoimen informoinnin lisääminen.

Yksityishenkilöille eli rekisteröidyille uudistus näkyy esimerkiksi uusina oikeuksina. Rekisteröidyillä on aiempaa enemmän ja parempia oikeuksia, joiden avulla he voivat ymmärtää ja seurata, miten heidän tietojaan käsitellään ja käytetään eri tarkoituksiin:
Rekisteröidyn oikeudet ja niiden toteuttaminen
EU:n tietosuoja-asetus
Tietosuojavaltuutetun toimisto

Tietosuojaselosteet
Sivulle on koottu Parkanon kaupungin tietosuojaselosteita. Uusia selosteita tullaan  lisäämään sivulle jatkossakin. Kukin toimiala vastaa omien tietosuojaselosteidensa oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta.

Hallinnon tukipalvelut
Ansio- ja kunniamerkkirekisteri tietosuojaseloste
Dynasty asianhallintajärjestelmä tietosuojaseloste
Facta Väestörekisteri tietosuojaseloste
Henkilöstöhallinnon rekisteri tietosuojaseloste
Innofactor sähköinen kokousjärjestelmä tietosuojaseloste
Kesätyösetelirekisteri tietosuojaseloste
Kuntarekry tietosuojaseloste
Luottamushenkilöiden perustietorekisteri tietosuojaseloste
Parkanon kaupungin kiinteistöjen kulkuoikeudet tietosuojaseloste
ProEconomicaPremium2018 tietosuojaseloste
Sidonnaisuusrekisteri tietosuojaseloste
Sivutoimirekisteri tietosuojaseloste
Työajanseuranta tietosuojaseloste
Vesikanta+ 2018 tietosuojaseloste

Perusturva
Nuorten työpaja tietosuojaseloste
Potilasrekisteri tietosuojaseloste  

Sivistyspalvelut
G Suite for Education tietosuojaseloste
Opiskeluhuoltorekisteri tietosuojaseloste
Parkanon lukion ja yläkoulun sähköinen työskentely-ympäristö Peda.net tietosuojaseloste
Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen asiakasrekisteri tietosuojaseloste
PIKI tietosuojaseloste (Kirjasto)
Varhaiskasvatuspalvelujen asiakasrekisteri

Tekninen
Kiinteistötoimitusrekisteri tietosuojaseloste
Maa-aineslupien valvonta tietosuojaseloste
Maanvuokrasopimusrekisteri tietosuojaseloste
Rakennusvalvonta tietosuojaseloste
Rakentamisilmoitukset tietosuojaseloste
Ympäristövalvonta tietosuojaseloste

Rekisteritietojen tarkastuspyynnöt ja tiedon korjaamispyynnöt

Tiesithän, että voit nähdä omat potilaskertomusmerkintäsi myös Omakannasta?
Parkanon kaupunki ja Kihniön kunta kuuluvat Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista Terveysarkistoa (Kanta).
Parkanon kaupunki ja Kihniön kunta tallentavat pääsääntöisesti keskeiset potilaskertomusmerkinnät ja laboratoriovastaukset arkistoon.
Voit nähdä omat potilaskertomusmerkintäsi Omakannasta ja tarvittaessa tulostaa ne omaan käyttöösi.

Huom! Tietosuojavaatimusten vuoksi asiakas-/potilastietojen tietopyyntöjä ei käsitellä sähköpostilla.
Sähköpostitse voi kuitenkin tiedustella neuvoa asian hoitamiseen liittyen.

Lomakkeet
Sosiaalipalvelut Henkilörekisteritietojen tarkastuspyyntö Parkano-Kihniö YTA
Sosiaali- ja terveyspalvelut Henkilötietojen korjaamisvaatimus_Parkano-Kihniö YTA
Terveyspalvelut Potilasrekisteritietojen tarkastuspyyntö Parkano-Kihniö YTA
Sosiaali- ja terveyspalvelut Asianosaisen tiedonsaantipyyntö_Parkano-Kihniö YTA
Henkilörekisteritietojen tarkastuspyyntö (toimialat: hallinto, sivistys, tekninen)

Asiakirjoista ja kopioista perittävät maksut

Parkanon kaupungin tietosuojavastaavana toimii Minna Laatu tietosuojavastaava@parkano.fi puh. 044 786 5205.