Parkanon kaupunki on aktiivinen alueellinen teollisuuden ja kaupan keskus, joka luonnonympäristönsä ja liikenteellisen sijaintinsa hyödyntäen edistää alueensa asukkaiden ja yritysten hyvinvointia.

Parkanon kaupunki sijaitsee kolmen maakunnan – Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan – kulmauksessa. Tunnin matkan päästä löytyvät Tampere, Seinäjoki ja Pori. Parkanon liikenneyhteydet ovat hyvät ajatellen mm. työmatkaliikennettä. Parkano sijaitsee valtateiden 3 ja 23 risteyksessä sekä pääradan varrella. Alueemme on erinomainen sijoittumispaikka yrityksille, jotka arvostavat hyviä, nopeita ja kustannustehokkaita yhteyksiä.

Parkanolla on pitkät ja vahvat perinteet kone- ja metalliteollisuudessa sekä puuteollisuudessa. Parkanossa toimii myös muovi- ja kenkäteollisuuden yrityksiä. Parkanossa on hyvät kaupalliset palvelut suhteutettuna paikkakunnan kokoon. Kolmostien varteen on sijoittunut mm. Kolmoskeskuksen kauppakeskus. Lisäksi kaupungista löytyy pienempiä erikoisliikkeitä.

Parkano on pinta-alaltaan 909,76 km², josta vesistöjä on 57,49 km². Asukkaita Parkanossa on 6751 (31.1.2016). Parkanon veroprosentti on 21%.

Parkanon kaupungin visio

Parkanon kaupunginvaltuusto on määritellyt kaupunkistrategiassa vision 2015 seuraavasti:

”Parkano on seutukunnallinen kaupan ja teollisuuden keskus, joka tarjoaa kuntalaisille kattavat ja laadukkaat palvelut turvallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä.”

Ystävyyskaupunkitoiminta

Vo’n kaupunki, Italia

Monselicen kaupunki, Italia

http://www.comune.monselice.padova.it/c028055/zf/index.php/servizi-aggiuntivi/index/index/idtesto/20063#Gemellaggi03

http://www.monseliceturismo.it/pagina.php?pag_id=103&sez_id=59