Korona-virus

Ajankohtaista tietoa Korona-viruksesta, koronavirustestauksesta ja rokotuksista löydät Kolmostien Terveyden internet-sivuilta.

Koronaviruspandemiaa koskevat Parkanon kaupungin antamat tiedotteet

Tiedotteet on koottu omalle sivulleen. Pääset lukemaan tiedotteita tästä.

Parkanon kaupungin karanteeniohjeet altistuneille

Ohjeet pääset lukemaan tästä.

Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

Koronaviruksen oireita voivat olla esimerkiksi yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, päänsärky, hengenahdistus, ripuli tai haju- ja makuaistin katoaminen. Jos sinulla yksi tai useampi näistä oireista, täytä Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa osoitteessa www.omaolo.fi tai ota yhteyttä terveyskeskukseen puh. 03 443 3400 koronavirustestausta ja hoidontarpeen arviointia varten. Näytteenotossa noudatetaan THL:n ja PSHP:n näytteenottokriteereitä.

Arkisin klo 8.00-15.30 voit olla terveyskeskukseen yhteydessä myös Pihlajalinna-terveyssovelluksen välityksellä. Etävastaanotot Pihlajalinna-terveyssovelluksessa ovat kuntalaisille ilmaisia 31.12.2020 saakka.

Lisätietoja Pihlajalinna-terveyssovelluksesta löydät osoitteesta https://www.kolmostienterveys.fi/terveyspalvelut/pihlajalinna-terveyssovellus

Lisätietoja terveydenhuollon palveluista löydät osoitteesta https://www.kolmostienterveys.fi/.

Koronavirustilanne ja alueelliset suositukset

Pirkanmaalla toimii alueellinen pandemiaohjausryhmä eli “koronanyrkki” STM:n edellyttämän alueellisen viranomaistyön organisoimiseksi sekä toimenpiteiden koordinoimiseksi. Viikoittain tiistaisin kokoontuvassa ryhmässä seurataan epidemiatilannetta ja epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta.

Tietoa Pirkanmaan epidemiatilanteesta ja voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset ovat luettavissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta osoitteesta www.tays.fi/koronasuositukset.

Pirkanmaan Koronanyrkin suositukset löytyvät täältä.

Parkanon kaupungille on perustettu myös oma ”koronanyrkki”, johon kuuluvat terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen (puh. 044 7865 301, taina.niiranen@parkano.fi), hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki (puh. 044 7288 764, tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi) sekä johtava lääkäri Lasse Korpi (puh. 044 786 5405, lasse.korpi@pihlajalinna.fi)

Kasvomaskien jako vähävaraisille

Kasvomaskien jakoa vähävaraisille parkanolaisille jatketaan Parkanon kaupungintalon neuvonnasta, p. 044 7865 204, Parkanontie 37. Maskeja jaetaan maanantaisin klo 9.00 – 17.00, ti-pe klo 9.00 – 15.00.

Korona-ajan neuvontapuhelin palvelee arkisin

Korona-ajan neuvontapuhelin (puh. 040 619 4573) palvelee arkisin klo 9.00 – 14.00.