Pirkanmaan tautitilanne on pysynyt perustasolla. Parkanossa on yksi uusi koronatartunta ja karanteenissa seitsemän henkilöä.

Jos olet järjestämässä yleisötilaisuutta, sinun tulee tehdä terveysturvallisuussuunnitelma. Lomake löytyy kaupungin verkkosivuilta. Tarkempaa tietoa rajoituksista löytyy aluehallintoviraston verkkosivuilta ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Laadi terveysturvallisuussuunnitelma seuraavasti:

  • Perehdy opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeeseen ja tartuntatautilain pykälän 58 c sisältöön.
  • Täytä tämä lomake kokonaisuudessaan. Halutessasi voit laatia oman vapaamuotoisen suunnitelman, kunhan se sisältää samat ydinasiat kuin tämä lomake.
  • Tallenna laatimasi terveysturvallisuussuunnitelma itsellesi. Se on pyydettäessä esitettävä asiasta vastaaville viranomaisille.
  • Jos tapahtumasta on tehtävä ilmoitus poliisille, voi poliisi pyytää suunnitelman hyväksyntää myös tartuntataudeista vastaavalta viranomaiselta.

Koronavirusta on edelleen runsaasti liikkeellä, ja Pirkanmaalla on voimassa edelleen vahva suositus maskin käytöstä.

Tällä hetkellä rokotetaan tänä vuonna 35 vuotta täyttäviä kuntalaisia. Kaikille suositellaan rokotuksen ottamista heti, kun se on mahdollista, jotta päästään tavoitteeseen. Laumasuojaan tarvitaan todennäköisesti 80–85 %:n rokotekattavuus. Alueen rokotuskattavuus on vielä kaukana laumasuojasta, sillä koko väestöstä on rokotettu 53,96 %. Rokotusaikoja on tällä hetkellä kesäkuun lopulle vielä molemmissa kunnissa runsaasti varattavissa.

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 29.6.2021 klo 17.