Parkanossa yhteistoiminta-alueella altistuneita on edelleen kuusi henkilöä karanteenissa, ja karanteenit päättyvät tänään. Samoin perusopetuksen 7.–9.-luokkien pienryhmän etäopetus päättyy tänään.

Parkanon kaupungin julkiset tilat ovat suljettuina 7.6. 2021 saakka. Maanantaina 7.6. 2021 tilojen kesäajan käytöstä tehdään uusi linjaus.

Aikuisten ulkoharrastukset ovat mahdollisia. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvavälejä, pystytään noudattamaan. Sen sijaan aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit tulee sisätiloissa pitää edelleen tauolla. Lapset ja nuoret voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Mahdollisesti paikalla olevat vanhemmat tai saattajat noudattavat turvaohjeita. Leiritoimintaa järjestettäessä tulee noudattaa THL:n ohjetta lasten ja nuorten leiritoimintaan. Ohje leiritoiminnasta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön ajaksi 29.5.–28.6.2021. Jos terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, myös suurempia tilaisuuksia voi järjestää. 

Yksityistilaisuuksiin ei enää suositella osallistujarajoitusta, mutta tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista on syytä pitää vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään. Koulujen päättäjäisjuhlat tullaan järjestämään terveysturvallisesti, ja juhlista informoidaan erikseen Wilman kautta.

Rokotukset jatkuvat tehosterokotteilla ja uusia aikoja avataan, kun rokotteita saadaan alueelle. Tällä hetkellä rokotetaan yli 40-vuotiaita kuntalaisia. Kaikkia suositellaan ottamaan rokotus heti, kun se on mahdollista.

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 8.6.2021 klo 18.