Parkanossa ei uusia koronatartuntoja ole ilmennyt. Karanteenissa on tällä hetkellä kolme henkilöä. Kihniössä on tällä hetkellä yksi uusi tartunta ja yksi karanteeni.

Pirkanmaalla kuuden hengen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 18.4.2021 saakka. Aikuisten harrastustoiminnasta tulee pidättäytyä myös 18.4.2021 saakka. Samoin lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on keskeytetty ja kaupungin julkiset tilat suljettu 18.4.2021 asti.

Pirkanmaan koronaohjausryhmä suosittelee tämänhetkisessä tautitilanteessa, että yläkoulu ja toisen aste palaavat lähiopetuksen pääsiäisen jälkeen. Huoltajille ja oppilaille tiedotetaan asiasta vielä erikseen Wilma-viestillä.

Yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestämistä tulee harkita tarkoin. Jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, ovatko tapaamiset tarpeellisia. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.

Välttämättömissä sosiaalisissa kontakteissa on noudatettava turvaväliä ja hygieniaohjeita sekä käytettävä maskia. Työpaikoilla tulee tehostaa kosketuspintojen siivousta ja siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön.

Jos karanteenissa olevalle tulee lieviäkin oireita, hänen tulee hakeutua heti testiin ja perheenjäsenten on tällöin jäätävä myös kotiin.

Rokotusten sähköinen ajanvaraus on otettu käyttöön, ja tällä hetkellä rokotetaan yli 70-vuotiaita. Lähiviikkoina rokotukset laajenevat alle 70-vuotiaisiin riskiryhmään 1 kuuluviin. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan Kolmostien Terveyden ja kaupungin nettisivuilla.

Ohjeita noudattamalla pidämme huolta itsestämme ja toisistamme! Rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille alueen asukkaille!

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 6.4.2021 klo 17.