Parkanossa ei ole ilmennyt uusia tartuntoja tai karanteeneja. Karanteenissa on Parkanossa tällä hetkellä kolme henkilöä ja Kihniössä on yksi henkilö.

Parkanon kaupungin palveluissa otetaan käyttöön uusia koronarajoituksia 8.–28.3.2021. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 3.3.2021 uusia rajoituksia koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi.

Perusopetuksen yläluokat ja toinen aste siirtyvät etäopetukseen lukuun ottamatta erityisen tuen oppilaita. Huoltajille ja oppilaille on tiedotettu Wilma-viestillä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista vuonna 2008 syntyneillä ja nuoremmilla aiemmin ilmoitetuilla turvaohjeilla. 

Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna, ellei turvaohjeistusta (OKM/THL) voida noudattaa. Harrastaminen on sallittua, jos lähikontakteja ei synny. Peli- ja ottelutoimintaa ei järjestetä. Ohjaajilla ja valmentajilla tulee olla maskit kaikissa ryhmissä.

Petäjäopiston ja musiikkiopiston ryhmät ovat suljettuina (paitsi etäopetus). Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008-syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, jos opetus voidaan toteuttaa OKM:n/THL:n turvaohjein.

Kirjastossa on mahdollista vain varausten nouto, aineiston palauttaminen ja enintään 15 minuutin asiointi tietokoneella välttämättömissä asioissa. Kirjasto tiedottaa erikseen poikkeavista aukioloista ja käytännöistä.

Kaupungin julkiset tilat ovat suljettuna 31.3.2021 saakka. Parkanon kaupunki suosittaa, ettei yli kuuden henkilön kokoontumisia järjestetä. 

Nyt on erityisen tärkeää, että vähäisistäkin oireista hakeudutaan välittömästi koronatestiin ja vältetään kaikkia sosiaalisia kontakteja. Testitulosta odotetaan aina kotona. 

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 9.3.2021 klo 17.