Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa, ja suositukset sekä ohjeistukset jatkuvat ennallaan. Parkanossa ja Kihniössä ei ole tällä hetkellä sairastuneita tai altistuneita.
 
Aluehallintoviraston määräys tapahtumien henkilörajoituksista on voimassa 12.9.2021 saakka. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee syksyllä kirjoittaville abiturienteille vapaa-ajalla omaehtoista karanteenia kymmenen vuorokauden ajan ennen kirjoituksia.
 
Jotta rajoituksista voidaan luopua, rokotekattavuuden täytyy vielä nousta. Koronarokotteita on Parkanossa ja Kihniössä hyvin tarjolla, ja aikoja on runsaasti varattavissa. Ensimmäinen (toinen) rokote on Parkanossa 67,7 %:lla (49,8 %:lla) ja Kihniössä 68,5 %:lla (51,9 %:lla) koko väestöstä.
 
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin näytteenottokriteerit on päivitetty. Kaksi rokotetta saaneiden ei tarvitse enää lievien flunssanoireiden johdosta hakeutua testiin, jos ei ole altistunut koronavirukselle tai työskentele sosiaali- ja terveydenhuollossa. Oireettomia testataan vain tartuntatautilääkärin päättämissä tilanteissa, esimerkiksi erityisissä epidemiatilanteissa.
 
Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 7.9.2021 klo 17.