Parkano–Kihniö-yhteistoiminta-alueella ei ole ilmennyt uusia tartuntoja eikä altistumisia. Sähköisessä varausjärjestelmässä on rokotusaikoja jäljellä rokotusvuorossa oleville tälle viikolle vielä noin 150. Rokotusaika varataan verkossa osoitteesta: Verkkoajanvaraus (mediatri.fi)

Yläluokat ja toinen aste palasivat lähiopetukseen Parkanossa tänään 6.4. Pirkanmaan koronaohjausryhmä muistuttaa, että koulussa kaikkien yli 12-vuotiaiden tulisi käyttää kasvomaskeja. Koululaisten maskin käyttö on erittäin tarpeellista myös koulukyydeissä.

Pirkanmaalla 6 hengen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 18.4.2021 saakka. Aikuisten harrastustoiminnasta tulee pidättäytyä, ja myös lasten sekä nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on keskeytetty 18.4.2021 asti. Kaupungin julkiset tilat on suljettu samaan ajankohtaan saakka.

Välttämättömissä sosiaalisissa kontakteissa on noudatettava turvaväliä ja hygieniaohjeita sekä käytettävä maskia. Työpaikoilla tulee tehostaa kosketuspintojen siivousta ja jatkaa mahdollisuuksien mukaan etätyötä.

Yhteistoiminta-alueella on rokotettu ensimmäisellä rokotteella yli 70-vuotiaista 87 %, 16–69-vuotiaista riskiryhmään 1 kuuluvista 44 % ja koko väestöstä 28 %. Rokotuksiin on otettu käyttöön sähköinen ajanvaraus, jonka kuntalaiset ovat löytäneet hyvin.

Rokotusvuorossa ovat yli 70-vuotiaat, 16–69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat sekä 60–69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat. Riskiryhmään kuulumisen voi tarkistaa THL:n sivuilla Riskiryhmien koronarokotusten järjestys – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Rokotusten etenemisestä tiedotetaan Kolmostien Terveyden ja kaupungin nettisivuilla.

Kuluvan viikon aikana sähköinen ajanvaraus laajenee myös koronanäytteenottoon. Koronatestiin tulee hakeutua lievissäkin oireissa.

Ohjeita noudattamalla pidämme huolta itsestämme ja toisistamme!

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 14.4.2021 klo 17.