Parkanossa on koronatartunnan saaneita tällä hetkellä yhteensä neljä. Näistä tartunnoista on kerrottu jo aiemmin, eli uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut. Karanteenissa on 53 henkilöä.
 
Pirkanmaa siirtyi viime viikolla leviämisvaiheeseen. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina 23.3.2021, että 6 hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan 18.4.2021 saakka. Aikuisten harrastustoiminnasta tulee pidättäytyä myös 18.4.2021 saakka.
Etäopetus jatkuu yläkoulun ja toisen asteen oppilaitoksissa 5.4.2021 saakka. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on keskeytetty 5.4.2021 asti. Huoltajille ja oppilaille tiedotetaan asiasta erikseen Wilma-viestillä.
 
Kaupungin julkiset tilat on suljettu 18.4.2021 saakka. Aikuisten harrastustoiminnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille harrastusten järjestäjille.
 
Yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestämistä tulee harkita tarkoin. Jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, ovatko tapaamiset tarpeellisia. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.
 
Välttämättömissä sosiaalisissa kontakteissa on noudatettava turvaväliä ja hygieniaohjeita sekä käytettävä maskia.
 
Työpaikoilla tulee tehostaa kosketuspintojen siivousta ja siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön.
 
Jos karanteenissa olevalle tulee lieviäkin oireita, hänen tulee hakeutua heti testiin, ja perheenjäsenet jäävät tällöin myös kotiin.
 
Ohjeita noudattamalla pidämme huolta itsestämme ja toisistamme!
 
Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 30.3.2021 klo 17.