Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on linjannut 7.9.2021, että Pirkanmaalla odotetaan valtakunnallisia hybridistrategian toimeenpano-ohjeita eikä pandemiaohjausryhmä tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.

Parkanossa on tällä hetkellä yksi sairastunut ja Kihniöllä kaksi altistunutta.

Rokotusten merkitys epidemian hallinnassa kasvaa entisestään. Jotta rajoituksista voidaan luopua, rokotekattavuuden täytyy vielä nousta. Virus sairastuttaa niitä henkilöitä, jotka ovat rokottamattomia, eli käynnissä on rokottamattomien epidemia. 

Koronarokotteita on Parkanossa ja Kihniössä hyvin tarjolla, ja aikoja on runsaasti varattavissa. Ensimmäinen (toinen) rokote on Parkanossa 67,8 %:lla (51,4 %:lla) ja Kihniössä 68,8 %:lla (54,0 %:lla) koko väestöstä. Yli 55-vuotiaista pirkanmaalaisista kaksi rokoteannosta on saanut yli 80 %. Sen sijaan 16–34-vuotiaissa rokotekattavuus näyttää alhaisemmalta kuin muissa ikäryhmissä. Ensimmäisen rokotteen pirkanmaalaisista on ottanut noin 72 %.

Pirkanmaalla 0–9- ja 10–19-vuotiaiden tartunnat ovat lisääntymässä. Aikuisten ja nuorten rokottaminen vähentää myös alle 12-vuotiaiden tartuntoja.

Parkanon kaupungin tiedotuslinja muuttuu, jatkossa tiedotamme tarvittaessa.