Parkanossa on tällä hetkellä 29 sairastunutta eristyksessä ja 117 altistunutta asetettu karanteeniin.

23.9.2021 alkaen Parkanossa on todettu yhteensä 41 koronatartuntaa ja noin 145 ihmistä on asetettu karanteeniin. Kihniössä on kaksi altistunutta asetettu karanteeniin. 

Parkanossa korona leviää edelleen vauhdilla lasten ja nuorten keskuudessa sekä heidän perheissään ja lähipiirissään. Parkanon yhtenäiskoulun ja lukion lisäksi myös Kuttikallion päiväkodissa on todettu tartunta ja altistumisia.

Suurin osa Pirkanmaalla sairastuneista on rokottamattomia. Vaikka taudille altistuneita täyden rokotesarjan saaneita ei määrätä karanteeniin, heidän on myös syytä noudattaa varovaisuutta. Tällä hetkellä kaikkien, myös kahdesti rokotettujen, tulee käyttää maskia ja noudattaa kaikkia annettuja turvaohjeita huolimatta valtakunnallisesta koronarajoitusten keventämisestä.

Vallitsevasta tilanteesta johtuen koronatestaus on ruuhkautunut ja tällä hetkellä testataan vain oireisia henkilöitä. Testauksia karanteenin lyhentämiseksi ei tehdä, eikä karanteeneja lyhennetä.

Yhteistoiminta-alueella on kaksi testauspistettä, toinen Parkanossa ja toinen Kihniössö. Ajanvarauksesta ohjataan ensimmäiseen vapaaseen aikaan. 

Parkanon ja Kihniön rokotekattavuus on erittäin alhainen. Rokottamattomia henkilöitä kehotetaan pikaisesti hankkimaan rokotus. Rokoteaikoja on hyvin tarjolla.