Parkanossa on kolme ja Kihniössä kaksi henkilöä altistunut perhetapaamisissa tai yhteistoiminta-alueen ulkopuolisella työpaikalla, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Pirkanmaalla 6 hengen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 30.4.2021 saakka. Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoiminta on mahdollista 19.4.2021 alkaen viranomaisten antamisen ohjeiden mukaan ja 10 hengen ryhmäkokoa noudattaen. Kaupungin julkiset tilat on suljettu 30.4.2021 saakka lukuun ottamatta edellä mainittua lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestämistä tulee harkita tarkoin. Jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, ovatko tapaamiset tarpeellisia. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.

Välttämättömissä sosiaalisissa kontakteissa on noudatettava turvaväliä ja hygieniaohjeita sekä käytettävä maskia. Työpaikoilla tulee tehostaa kosketuspintojen siivousta ja siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön.

Jos karanteenissa olevalle tulee lieviäkin oireita, hänen tulee hakeutua heti testiin ja perheenjäsenten pitää tällöin myös jäädä kotiin.

Rokotusten sähköinen ajanvaraus on otettu käyttöön, ja tällä hetkellä rokotetaan yli 65-vuotiaita ja riskiryhmään 1 (16–69-vuotiaat) ja 2 kuuluvia (18–69-vuotiaat) kuntalaisia. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan Kolmostien Terveyden ja kaupungin nettisivuilla. Sähköinen ajanvaraus on nopein tapa varata rokotusaika. Lisäksi rokotusajan voi varata puhelimitse ma–pe klo 9–12 soittamalla numeroon 040480 3028. Numeroon voi myös jättää tekstiviestillä nimensä ja ikänsä, niin soitamme aina takaisin. Numeroon voi soittaa myös, jos rokotuksista on kysyttävää.

Ohjeita noudattamalla pidämme huolta itsestämme ja toisistamme!

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 21.4.2021 klo 17.