Pirkanmaan koronatilanteessa on nähtävissä lievää nousua, vaikka edelleen ollaankin perustasolla.  Parkanossa on kaksi uutta tartunnan saanutta erityksessä ja karanteenissa yksi henkilö.

Ulkomaille matkustamista ei vielä suositella. Jos kuitenkin matkustaa, on noudatettava yleistä varovaisuutta Suomeen palaamisen jälkeen kahden viikon ajan, vaikka olisi saanut kaksi negatiivista koronatestitulosta.

Ulkomailta palaavien matkustajien tulee käyttää finentry.fi-palvelua. Palvelun kautta voi esimerkiksi varata testausajan kakkostestiin aikaisintaan 72 tunnin kuluttua. Tautitilanne voi heikentyä nopeastikin. Maskit ja turvavälit sekä testaaminen ovat nyt välttämättömiä tilanteen hallitsemiseksi.

Tällä hetkellä rokotetaan tänä vuonna 16 vuotta täyttäviä kuntalaisia ja 12 vuotta täyttäneitä riskiryhmäläisiä. Kaikille suositellaan rokotteen ottamista heti, kun se on mahdollista. Laumasuojaan tarvitaan todennäköisesti 80–85 %:n rokotekattavuus. Kaksi rokotetta on Parkanossa 26,2 %:lla ja Kihniössä 20,5 %:lla väestöstä. Kaikkia kehotetaan ottamaan rokote, jotta tavoitteeseen päästään. Rokotusaikoja on tällä hetkellä molemmissa kunnissa runsaasti varattavissa.

Etätyösuositusta Pirkanmaalla jatketaan elokuun loppuun asti.

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 10.8.2021 klo 17.