TIEDOTE: Parkanossa marraskuun puolivälissä alkanut epidemiarypäs näyttää laantuneen. Viimeksi kuluneen viikon aikana ei ole löytynyt yhtään tartuntaa. Leviämisvaiheesta on palattu maakunnan kiihtymisvaiheeseen. Parkanossa kahden viikon ilmaantuvuus on laskenut alle Pirkanmaan keskiarvon.  Sairastuneet ovat toipuneet, ja viimeinen ryppääseen liittyvä karanteeni päättyy 20.12.2020. Kukaan sairastuneista ei joutunut sairaalahoitoon.

Joulun lähestyessä elämme edelleen Suomessa, Pirkanmaalla ja Parkanossa veitsenterällä. Tartuttaja voi olla myös oireeton, joten tilanteeseen tulee suhtautua edelleen vakavasti ja noudattaa kaikkia annettuja ohjeita. Joulun aikaan testeihin pääsee joka päivä.

Parkanon kaupungin julkiset tilat pysyvät suljettuna 17.1.2021 saakka.

Kaikissa yleisötilaisuuksissa sekä sisällä että ulkona noudatetaan korkeintaan 10 hengen rajaa aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti 17.1.2021 asti.

Kaupungin kirjastoissa tarjotaan ainoastaan rajattua palvelua 17.1.2021 saakka.

Palvelukotien joulunajan vierailujen järjestymisestä voi tiedustella niistä suoraan.

Työpaikoille suositellaan vahvasti edelleen kasvomaskien käyttöä. Tarpeetonta matkustamista tulee välttää erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin seudulle ja Varsinais-Suomeen.

Perusopetus sekä toisen asteen opetus jatkuvat 18.12. arvioidun tilanteen mukaan 7.1.2021 lähiopetuksena.

Kiitos kuntalaisille vastuullisesta toiminnasta tartuntaryppään sammuttamisessa.

Oikein Rauhallista Joulua kaikille!

toivottavat Parkanon kaupunki ja Kolmostien Terveys Oy.

 Tartuntatautitiimin työ jatkuu, ja Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran maanantaina 4.1.2021 klo 16.