Pirkanmaalla koronatapausten määrä nousee edelleen ja ennätys tartuntamäärissä rikkoutuu lähes päivittäin. Tays on joutunut vähentämään kiireetöntä hoitoa, jotta koronapotilaat pystytään erikoissairaanhoidossa hoitamaan. Erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa tilanne on kuormittunut. Edelleen suuri osa sairaalahoidossa olevista koronapotilaista on vailla rokotesuojaa.

Yhteistoiminta-alueella Parkanossa ja Kihniössä on eristyksessä kahdeksan sairastunutta. Uusia tartuntoja on tällä viikolla ilmennyt yksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta odotetaan päätöstä yleisötilaisuuksien järjestämisen tiukentamisesta ja erilaisten tilojen sulkemisesta vielä ennen joulua. Kaupunki tiedottaa tästä erikseen.

Kolmas rokote on merkityksellinen uuden variantin aiheuttaman epidemiatilanteen kiihtymisen torjumisessa. Tällä hetkellä yhteistoiminta-alueella kolmannen rokotteen voivat saada riskiryhmäläiset ja 60 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotteesta on kulunut viisi kuukautta. Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset aloitetaan alkuvuodesta.

Tiedotamme seuraavan kerran ti 4.1.2022 klo 17.