Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa, ja suositukset sekä ohjeistukset jatkuvat ennallaan. Parkanossa ja Kihniössä ei ole tällä hetkellä sairastuneita tai altistuneita.

Aluehallintoviraston määräys tapahtumien henkilörajoituksista on voimassa kuluvan viikon ajan. Sairaanhoitopiiri tulee esittämään aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58 §:n perusteella joitain kokoontumisrajoituksia, mutta turvavälipykälää 58 d ei enää esitetä aluehallintoviraston jatkettavaksi syyskuussa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee syksyllä kirjoittaville abiturienteille vapaa-ajalla omaehtoista karanteenia kymmenen vuorokauden ajan ennen kirjoituksia.

Noin 80 % sairaalahoidossa olevista on ollut kokonaan rokottamattomia. Erityisen paljon heitä on 30–39-vuotiaiden joukossa. Taysissa hoidetaan tällä hetkellä kohtuullisen nuoria ja työikäisiä potilaita.

Koronarokotteita on Parkanossa ja Kihniössä hyvin tarjolla ja aikoja on runsaasti varattavissa. Ensimmäisen rokotteen voi saada ilman ajanvarausta Kihniön päivätoiminnan tiloissa keskiviikkona 25.8. klo 15–17.30 ja Parkanossa neuvolan tiloissa torstaina 26.8. klo 15–17.30. Ensimmäinen (toinen) rokote on Parkanossa 67,1 %:lla (47,7 %:lla) ja Kihniössä 68,2 %:lla (46,9 %:lla) koko väestöstä.

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 31.8.2021 klo 17.