TIEDOTE: Parkanossa on tartunnan saaneita tällä hetkellä yhteensä neljä. Yksi uusi sairastuminen liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun, ja tartunnan saanut oli jo karanteenissa. Karanteenissa on tällä hetkellä 52 henkilöä.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kertoi tiistaina 16.3.2021, että Pirkanmaa on siirtynyt koronapandemian kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Koronatapausten määrä Pirkanmaalla on lisääntynyt ja tartuntojen määrä on saatava laskemaan. Tällä hetkellä kaikkia ylimääräisiä kontakteja tulee välttää.

Koronatapaukset ovat viime viikkojen aikana Pirkanmaalla liittyneet harrastustoimintaan ja työhön. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret palaavat lähiopetukseen. Tästä syystä lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään 5.4.2021 asti. Pirkanmaan koronaohjausryhmä linjaa yläluokkien ja toisen asteen lähiopetukseen paluusta tiistaina 23.3.2021.

Kaupungin julkiset tilat on suljettu 31.3.2021 saakka. Harrastustoiminnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille harrastustenjärjestäjille.

Pirkanmaalla on voimassa enintään kuuden (6) hengen kokoontumisrajoitus. Välttämättömissä sosiaalisissa kontakteissa on noudatettava turvaväliä ja hygieniaohjeita sekä käytettävä maskia. Työpaikoilla tulee tehostaa kosketuspintojen siivousta ja siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön.

Jos karanteenissa olevalle tulee lieviäkin oireita, hänen tulee hakeutua heti testiin, ja perheenjäsenten on tällöin myös jäätävä kotiin.

Ohjeita noudattamalla pidämme huolta itsestämme ja toisistamme!

Parkanon kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tiistaina 23.3.2021 klo 17.