Parkanon perusturvalautakunta kokoontui eilen viimeistä kertaa. Kuvassa ovat perusturvalautakunnan puheenjohtaja Jaana Männikkö sekä terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen.

Kaikki pirkanmaalaisten julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle. Se vastaa muun muassa sosiaali- ja terveysasemien sekä hammashoitoloiden, neuvoloiden, kotihoidon, sosiaalityön, lastensuojelun, vammaisten ja ikäihmisten sekä sairaaloiden, ensihoidon ja paloasemien palveluista.

– Parkanossa palvelut tuotetaan tutuissa Kolmostien Terveyden ja kaupungin palvelupaikoissa. Hoito- ja asiakkuussuhteet eivät siis muutu, ja nykyiset ajanvaraukset, lähetteet sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät, korostaa hyvinvointialueen henkilöstöjohtajaksi siirtyvä Niiranen.

Palveluihin pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut yhtenäistyvät koko Pirkanmaalla. Joihinkin etuuksiin ja asiakasmaksuihin tulee pieniä muutoksia. Myös korvausten ja palkkioiden maksupäivät saattavat muuttua. Jos kotikunnan tekemään päätökseen tulee muutos, siitä saa uuden päätöksen kotiin. Osa sähköisen asioinnin suostumuksista tai kielloista tehdään uudelleen seuraavan asioinnin yhteydessä. Pirkanmaan hyvinvointialueen laskut voi tilata itselleen sähköisesti omassa verkkopankissa.

Myös sosiaali- ja terveyspalvelujen yleinen neuvontanumero eli Sote-luuri auttaa numerossa 03 384 5050 arkisin klo 8–18. Sote-luurissa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta.