Pirkanmaalla alueellista koronavirusepidemiaan varautumista ja toimenpiteitä ohjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, joka on antanut ohjeistuksen maskien käytöstä alueelleen viime tiistaina.

Parkano-Kihniö yhteistoiminta-alue kehottaa asukkaitaan noudattamaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) antamaa maskisuositusta. Suositus täydentää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta.

Parkanon kaupunki seuraa valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä. Niiden perusteella organisoidaan ja ohjeistetaan kaupungin toimintaa.

Pirkanmaalla epidemiatilanne täyttää tällä hetkellä kiihtymisvaiheen kriteerit, joten Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee kasvomaskin käyttämistä THL:n perussuosituksen mukaisesti.

Lisäksi PSHP suosittaa maskin käyttöä sisätiloissa tapahtuvissa joukkokokoontumissa, kuten konserteissa, teatterissa ja urheilutapahtumissa. Lisäksi maskia suositellaan käytettävän rajatuissa ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa. 

Suositus ei koske tilanteita, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista tai vakiintuneita yhteisöjä, kuten koulut, päiväkodit, toimistomuotoiset työyhteisöt ja harrastusryhmät. Lisäksi yleisesti suositellaan käyttämään maskia tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu.  Toistaiseksi toisen asteen oppilaitoksiin ei ole annettu suojainsuositusta. 

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti jokainen on itse vastuussa maskin käytöstä, maskien hankkimisesta ja kustannuksista. Epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä.