Parkano joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdchupa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa napsimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 23.4. klo 10. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdchupa-sovelluksella, joka antaa karttanäkymän kunnan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen kartoituksen päätteeksi.

Kun joku kerää marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen vauriot. Näin kunta saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

– Kartoituksen avulla on mahdollista selvittää kokonaistilanne ja saada priorisoitua, mikä on tärkeysjärjestys katujen korjaamisessa. Sovellus tuo aivan uudenlaisen ja varmasti kuntalaisia kiinnostavan lähestymiskulman asiaan ja säästää kaupungin resursseja muuhun työhön, toteaa Parkanon kunnallistekniikan päällikkö Kari Santikko.

– Kartoitustapahtuman järjestäminen tulee nyt erityisen hyvään aikaan, koska poikkeuksellisen hankalan kevään jälkeen korjattavaa riittää, hän jatkaa.

Santikko muistuttaa tapahtumaan osallistuvia liikenneturvallisuudesta. Auton kuljettaja ei voi kuvata videota ajaessaan vaan kädet tulee pitää ratissa.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Lahdessa ja Asikkalassa. Lisää pelattavaa on tiedossa heinäkuussa, kun Parkanon pyörätiet kartoitetaan samalla menetelmällä.

 

Mikä on Crowdchupa?

Crowdchupa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa.

Crowdchupa-mobiilipeli on kehitetty kuva- ja videodatan keräämisen joukkoistamiseen.

Pelin avulla datan keräämiseen käytettävää aikaa ja kustannuksia voidaan leikata merkittävästi.

 

Yhteystiedot:

Kari Santikko

Kunnallistekniikan päällikkö, Parkanon kaupunki

044 7865 605

kari.santikko@parkano.fi

 

Toni Paju

Toimitusjohtaja, Crowdchupa

050 322 6263

toni.paju@crowdchupa.com