Parkanon kaupunki toteuttaa joukkoistetun katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 13.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Parkanon kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä katujen kuntotieto on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Parkanon koko 60 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– Saimme aiemmin toteutetusta kartoituksesta paljon hyötyä. Kartoituksen avulla on mahdollista selvittää katujen korjaamistarpeen kokonaistilanne ja saada priorisoitua korjaustyön tärkeysjärjestys. Sovellus tuo kuntalaisia kiinnostavan lähestymiskulman asiaan, joten se säästää kaupungin resursseja muuhun työhön, toteaa Parkanon tekniseksi johtajaksi juuri valittu Kari Santikko.

Katujen joukkoistettu kuntokartoitus järjestetään samaan aikaan myös Akaassa, Paraisilla, Loimaalla, Laukaassa, Forssassa, Kirkkonummella ja Kajaanissa.

 

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Englannissa.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

 

Yhteystiedot:

Kari Santikko
Tekninen johtaja, Parkanon kaupunki
044 7865 631
kari.santikko@parkano.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com