Parkanon kaupunki joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Siinä voi tienata rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa ensi lauantaina 16.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

– Joukkoistetun datankeruutempauksen ansiosta saamme tuotettua lähes valokuvamaisen tilannekatsauksen Parkanon koko pyörätieverkon kunnosta, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Parkanon kevyen liikenteen väylistä. Pyöräteille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä kolmen euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla pyöräteiden vauriot. Näin kaupunki saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Lahdessa, Asikkalassa, Akaassa, Loimaalla, Uudessakaupungissa, Enköpingissä ja Karlskogassa. Parkanon tuleva pyörätiekartoitus on jatkoa huhtikuun tempaukselle, jossa kaupungin ajoradoista kerättiin kuntotietoa samalla menetelmällä.

– Ajatuksena on saada tästä työkaluja ensi kesälle. Pyrimme silloin panostamaan enemmän kevyen liikenteen väylien päällysteiden kunnostukseen, toteaa Parkanon kunnallistekniikan päällikkö Kari Santikko.

 

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

 

Yhteystiedot:

Kari Santikko

Kunnallistekniikan päällikkö, Parkanon kaupunki

044 7865 605

kari.santikko@parkano.fi

 

Toni Paju

Toimitusjohtaja, Crowdsorsa

050 322 6263

toni.paju@crowdsorsa.com