Metsämuseon 360° panoraamakuvat, tervetuloa kierrokselle!

Avoinna kesäkaudella 5.6.-4.8.2019 ke-su klo 11.00-17.00, ryhmille avoinna myös sovitusti. Kesällä 2019 metsämuseoon on vapaa pääsy!

Alueelle voi mennä myös aukioloaikojen ulkopuolella retkeilemään ja nauttimaan luonnosta. Metsämuseon alueella on kahden kilometrin mittainen luontopolku, jonka reitti kiertää upean Messukallion kautta.

Tällä hetkellä maasto on erittäin kuivaa, eikä tulta saa tehdä maastopalovaaran vuoksi. Ajantasaiset metsäpalovaroitukset saat täältä, niitä pitää noudattaa ilmoitusten mukaisesti. 

Yhteystiedot

Metsämuseo esittelee metsätöiden historiaa 1860-luvun sahateollisuuden noususta aina 1960-luvun koneellistumiseen. Metsämuseon alueella on näyttelyhalli, savottakämppä, sauna, hevostalli ja metsätyökoneita. Lisäksi museon läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio, uimaranta, laavuja ja nuotiopaikkoja.

Elokuussa 2007 avattiin Parkanon metsämuseolla Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin tuottama Polkuja metsään – näyttely, joka on ensimmäinen pysyvä metsiensuojelua esittelevä näyttely maamme museoiden tarjonnassa. Näyttely valaisee metsien merkitystä suomalaisille, metsäluontomme muutoksia sekä metsiensuojelun historiaa ja nykytilannetta. Näyttelyssä esitellään myös luonnonsuojelujärjestöjen toimintaa ja metsänomistajan mahdollisuuksia vaalia metsäluontoa.

Kaitojen vetten maisemiin pääsee tutustumaan Käpykintukan vaellusreittiä pitkin metsämuseolta Käenkoskikeskukseen, reitin pituus n. 7 km. Reitin pitkospuita kunnostetaan parhaillaan. Lisäksi metsämuseo on Vesipääskylautan pysähdyspaikka. Metsämuseo on erinomainen kohde elämysliikuntaan, retkille ja erilaisten tapahtumien järjestelyihin. Metsämuseolla voit liikkua esteettömästi, joten museo sopii myös erityisryhmien matkakohteeksi.

Tutustu myös Leena Perälän teokseen Kyrönkankaan talvitie 2011.pdf, joka kertoo kattavasti Kaitojen vetten seudun historiasta!

Lisäksi kannattaa tutustua Museokompassin metsämuseon helmiin!

Metsämuseolta pääsee kätevästi myös Käenkoskikeskukseen, tutustu!

Retkipaikan kuvaus metsämuseosta ja Käpykintukasta, kannattaa lukea!

Rantapallo -sivuston kuvaus metsämuseosta

Messukallio ja Kaidatvedet ovat myös mukana Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-toiminnassa!