Näyttelysali

Metsämuseon 360° panoraamakuvat, tervetuloa kierrokselle!

Avoinna kesäkaudella ke-su klo 11.00-17.00

Lippujen hinnat:
Aikuiset:           2 € / hlö
Lapset 7-16 v.: 1 € / hlö
Lapset alle 7 v. ilmaiseksi

Ryhmät:
Alle 20 hlöä / 25 €
Yli 20 hlöä / 35 €

Metsämuseon oppaan puhelinnumero: 044 7865 515

Yhteystiedot

Parkanon metsämuseo: Rännärinmuseotie

Metsämuseo esittelee metsätöiden historiaa 1860-luvun sahateollisuuden noususta aina 1960-luvun koneellistumiseen. Metsämuseon alueella on näyttelyhalli, savottakämppä, sauna, hevostalli ja metsätyökoneita. Lisäksi museon läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio, uimaranta, laavuja ja nuotiopaikkoja.

Elokuussa 2007 avattiin Parkanon metsämuseolla Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin tuottama Polkuja metsään – näyttely, joka on ensimmäinen pysyvä metsiensuojelua esittelevä näyttely maamme museoiden tarjonnassa. Näyttely valaisee metsien merkitystä suomalaisille, metsäluontomme muutoksia sekä metsiensuojelun historiaa ja nykytilannetta. Näyttelyssä esitellään myös luonnonsuojelujärjestöjen toimintaa ja metsänomistajan mahdollisuuksia vaalia metsäluontoa.

Kaitojen vetten maisemiin pääsee tutustumaan Käpykintukan vaellusreittiä pitkin metsämuseolta Käenkoskikeskukseen, reitin pituus n. 7 km. Lisäksi metsämuseo on Vesipääskylautan pysähdyspaikka. Metsämuseo on erinomainen kohde elämysliikuntaan, retkille ja erilaisten tapahtumien järjestelyihin. Metsämuseolla voit liikkua esteettömästi, joten museo sopii myös erityisryhmien matkakohteeksi.

Tutustu myös Leena Perälän teokseen Kyrönkankaan talvitie 2011.pdf, joka kertoo kattavasti Kaitojen vetten seudun historiasta!

Lisäksi kannattaa tutustua Museokompassin metsämuseon helmiin!

Metsämuseolta pääsee kätevästi myös Käenkoskikeskukseen, tutustu!