AJANKOHTAISTA:


Kaikkien parkanolaisten nuorten ja heidän perheiden tulee ymmärtää koronavirusepidemian leviämisen ehkäisevät toimenpiteet ja toimia käytännössä niiden mukaisesti, jotta epidemia-aaltoa pystytään tasoittamaan mahdollisimman hyvin sekä suojaamaan erityisesti riskiryhmiin kuuluvat. Näissä toimenpiteissä jokaisen panos on tärkeä!  Paikallisissa ohjeistuksissa kokoamme hallituksen linjaamia toimenpiteitä nuorison tueksi ja annamme tarvittaessa tarkentavia käytännön ohjeistuksia.

1. Kipeänä ei lähdetä liikenteeseen minnekään ja pysy kotona kunnes olet parantunut.

  • Seuraa omaa terveyttäsi päivittäin mm. mittaamalla tarvittaessa kuume

2. Muista hyvä käsihygienia ja sosiaalinen etäisyys – vältä turhia ihmiskontakteja. Koronavirus leviää pisaratartuntana ja pinnoilta, siksi hyvällä käsihygienialla on merkitystä.

  • Käsien pesu useasti esim. vessassa käynnin, ulkoa sisääntulon jälkeen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen, kaupassa käynnin ja ruokailun yhteydessä. Jos vettä tai saippuaa ei ole saatavilla käytä käsidesiä. Pese käsiä saippualla vähintään 20 sekunnin ajan, myös ranteet ja käsivarret.
  • Yskiminen ja aivastaminen hihaan tai kertakäyttönenäliinaan

3. Nuorison ei pidä kokoontua porukoihin. (Valtioneuvoston ohjeiden mukaan yleisillä paikoilla yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä). Tällä tavoin suojellaan itseä ja erityisesti muita estämällä mahdollinen viruksen leviäminen. Kaupassa ja apteekissa saa käydä (vain terveenä), mutta tulee välttää pitkiä ihmiskontakteja.

  • Älä valitse kaupassa tuotteita pitelemällä niitä ennen ostopäätöstä – tee tämä katselemalla.
  • Esimerkiksi Shellillä ja Hesellä tai muissa vastaavanlaisissa paikoissa nuorisoporukoiden kokoontuminen ei ole suotavaa. Jos nuoret kuitenkin näkevät toisiaan, erityistä huomiota tulee kiinnittää etäisyyksiin ja hygieniaan.
  • Ulkoilu ja kotona tapahtuvat piha- ja lähiympäristön harrastukset ovat nyt paras tapa viettää aikaa esim. perheenjäsenten kesken.

4. Matkustaminen ulkomaille ei ole suositeltavaa ja kotimaan matkailu, eli esimerkiksi meneminen Tampereelle tai naapurikuntaan on toistaiseksi sallittua, mutta vain erityisistä syistä ja tarkkaan harkitusti.

  • Kipeänä ei matkustella kotimaassa

5. Liikuntapaikat ovat pääosin kiinni, joten varsinkin porukassa tapahtuvaa harrastustoimintaa tulee välttää.

  • Ulkoilua voi harrastaa mm. kevyenliikenteen väylillä, kuntopoluilla, luonnossa ja luontokohteissa. Näissäkin kuitenkin kokoontumisia ja lähikontakteja tulee välttää.
  • Rakennetuilla ulkoliikuntapaikoilla, kuten pallokentillä, frisbeegolfradoilla ja varsinkin leikkipuistoissa toiminta tulee olla tarkasti harkinnanvaraista. Näillä paikoilla yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty ja etäisyyksiä tulee pitää muihin ihmisiin sekä huolehtia hygieniasta. Tulee muistaa, että esim. leikkipuistoissa riski koronaviruksen leviämiselle on olemassa. Paras tapa ns. “korvata” leikkipuistossa ja rakennetuilla ulkoliikuntapaikoilla käyminen on leikkiä/pelata kotona lähiympäristössä oman perheenjäsenten kesken.

Nuorisotyö sosiaalisessa mediassa

Poikkeusolojen vallitessa sosiaalisen median merkitys korostuu nuorisotyössä. Nuorison ajanvietteeksi kotiolojen tekemisten ohella nuorisotyö tarjoaa sosiaalisen median palveluita enenevissä määrin 23.3. alkaen. Suunnitelmissa mm. perustaa verkkonuorisotila Discord-palveluun. Seuraa rohkeasti nuorisotyön sosiaalisen median kanavia ja osallistu niissä järjestettyihin toimintoihin. Kuuluisa lause – seuraa, niin tiedät. 🙂

Laittakaa seurantaan:

Facebook: Parkanon vapaa-aikapalvelut, Parkanon seurakunnan nuorisotyö, Parkanon kaupunki

Instagram: @parkanonnuoli @parkanonnuorisopalvelut @parkanon­_kaupunki

Valtakunnallinen nuorisotalopalvelu netissä:

www.netari.fi > Valtakunnallinen, kaikille nuorille avoin nuorisotalopalvelu Netari. Se on oma nuorisotalosi netissä, joka on auki sunnuntaista torstaihin, mikäli Parkanon oma verkkonuorisotila ei ole toiminnassa. Siellä voit hengailla rennosti kavereiden kanssa tai jutella mieltäsi askarruttavasta asiasta luotettavan aikuisen kanssa.

Yhteystietoja

Nuoria ja nuorten vanhempia varmasti askarruttaa nykyinen poikkeustilanne. Ottakaa matalalla kynnyksellä yhteyttä nuorisotoimeen tai nuorten tukipalveluihin, mikäli poikkeustilanne aiheuttaa kysymyksiä.

Oppilashuolto:

Kuraattori Tommi Lukinmaa, puh: 044 7865 539

Koppari Riina Santala, puh: 044 7865 618

Kouluterveydenhoitaja Heli Westerholm, puh: 044 7865 462

Kouluterveydenhoitaja Jasmine Majuri, puh: 044 7865 467

Koulupsykologi Tanja Honkanen, puh: 044 7865 324

Kaupungin nuorisopalvelut:

Elisa Vahosalmi, puh: 044 7865 516, Antti Luusalo, puh: 044 7865 512

Etsivä nuorisotyöntekijä: Tuulikki Ketola-Makkonen, puh. 044 7865 755

Seurakunnan nuorisotyö:

Nuorisotyönohjaaja Klaus Myllymäki, puh: 040 804 9656

 


MITÄ TEKISIN? -harrastusesitteestä voit löytää juuri sinulle sopivan harrastuksen, tutustu! 


Nuorisotila Puolen Kuution Koppi toistaiseksi suljettu!

 

Puolen Kuution Kopin löytää torin laidalta, osoitteesta Parkanontie 62.


Tapahtumakalenteri


Jos Sinulla on lisäideoita parkanolaisten nuorisotoiminnan kartuttamiseksi, otamme niitä mielellämme vastaan ja toteutamme resurssien sallimissa puitteissa.