Parkanon lukio on alueellinen yleislukio, jossa opiskelijoita on mm. Parkanosta ja Kihniöltä. Pienen opiskelijamäärän ansiosta koulumme on tiivis yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa ja henkilökohtainen opetus ja ohjaus ovat mahdollisia.

Seuraa lukiomme tuoreimpia kuulumisia Facebookista, Instagramista ja kotisivuilta.

Kiinnostaako musiikkiteatteri?
Parkanon lukio tarjoaa musiikista ja teatterista kiinnostuneille mahdollisuuden yhdistää lukio-opinnot ja harrastus. Kurssitarjottimellamme on runsaasti luovia ja elämyksellisiä kursseja: dramatisointia, näyttelijätyötä, lavastusta ja musiikkia. Pienempien esitysten lisäksi vuosittain valmistetaan suuri teatteriproduktio: näytelmä, musikaali tai elokuva. Lukiomme Youtube-kanavalta voit katsoa lukiossamme tehtyjä pitkiä elokuvia. Tämän lukuvuoden produktiona oli huikean suosion saanut klassikkonäytelmä Seitsemän veljestä. 

Harrastatko jääkiekkoa, salibandyä tai e-urheilua?

Syksyllä 2019 lukiossamme alkaa urheilupainotus. Tarjoamme mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa, salibandyä tai e-urheilua paikallisissa urheiluseuroissa ilman kausi-, harrastepaikka- ja pelipassimaksuja. Urheilupainotteisuuteen kuuluu kouluajan harjoittelu, joka sisältää kaksi lajiharjoitusta ja yhden elämäntapaoppitunnin tai huoltavan harjoitteen viikossa. Paikalliset urheiluseurat tarjoavat ammattilaiset ja kokeneet valmentajat. Urheilupainotteisuudella saa korvattua koulun vapaavalintaisia kursseja. Lisätietoa urheilupainotteisuudesta löydät esitteestä

Kansainvälinen ilmapiiri
Lukiossamme on lähes vuosittain vaihto-opiskelijoita eri maista. Opiskelun lomassa voi kehittää kielitaitoa ja tutustua eri kulttuureihin vaihto-opiskelijoiden avulla.  Järjestämme vuosittain myös erilaisia kansainvälisyysprojekteja. Tänä lukuvuonna toteutetaan kulttuurimatka Berliiniin ja suullisen kurssin kielimatka Lontooseen. Lisäksi käynnissä on yhteistyöprojekti unkarilaisen koulun kanssa.

Monipuolisia paikallisia kursseja
Piristystä arkeen tarjoavat paikalliset kurssit. Vaelluskurssilla saa ikimuistoisia elämyksiä Seitsemisen luonnonpuistossa. Tutortoiminnan kautta pääsee esittelemään lukiotamme vierailijoille ja vastaanottamaan uusia opiskelijoita. Luonnontieteiden osaamista on mahdollista vahvistaa työkursseilla, joissa jokainen voi olla oikea tutkija. Äidinkielen taitoja on mahdollista monipuolistaa niin luovan kirjoittamisen kuin lehtityön kursseilla.