Parkanon lukio on alueellinen yleislukio, jossa opiskelijoita on mm. Parkanosta, Kihniöltä ja Karviasta. Sopivan opiskelijamäärän ansiosta koulumme on tiivis yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa ja henkilökohtainen opetus ja ohjaus ovat mahdollisia.

Seuraa lukiomme tuoreimpia kuulumisia Facebookista, Instagramista, TikTokista, ja kotisivuilta.

Haluatko olla tähti lavalla tai lavan takana?
Parkanon lukio tarjoaa esittävistä taiteista kiinnostuneille mahdollisuuden yhdistää lukio-opinnot ja harrastus. Opintotarjottimellamme on runsaasti luovia ja elämyksellisiä opintojaksoja: dramatisointia, näyttelijätyötä, lavastusta ja musiikkia. Pienempien esitysten lisäksi vuosittain valmistetaan suuri teatteriproduktio: näytelmä, musikaali tai elokuva. Lukiomme uudet tilat Koulu- ja kulttuurikampus Kaarnassa tarjoavat ainutlaatuiset puitteet erilaisten produktioiden toteutukselle. Wrede-salin 100 m2 näyttämö ja 300 paikkainen katsomo ovat akustiikaltaan ainutlaatuiset ja varustetut huippulaatuisella esitystekniikalla. 

Harrastatko jääkiekkoa, salibandyä tai e-urheilua?

Lukiossamme on urheilupainotus. Tarjoamme mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa, salibandyä tai e-urheilua paikallisissa urheiluseuroissa ilman kausi-, harrastepaikka- ja pelipassimaksuja. Urheilupainotteisuuteen kuuluu kouluajan harjoittelu, joka sisältää kaksi lajiharjoitusta ja yhden urheilijakasvatusoppitunnin viikossa. Paikalliset urheiluseurat tarjoavat ammattilaiset ja kokeneet valmentajat. Urheilupainotteisuudesta saat vähintään kahdeksi lukiokurssia. Lisätietoa urheilupainotteisuudesta löydät kotisivuiltamme

Kansainvälinen ilmapiiri
Lukiomme on saanut Erasmus+-akkreditoinnin, joka takaa rahoituksen kansainväliselle toiminnalle. Järjestämme vuosittain niin ryhmä- kuin yksilövaihtoja Eurooppaan. Lukiossamme on lähes vuosittain myös vaihto-opiskelijoita eri maista. Opiskelun lomassa voi kehittää kielitaitoa ja tutustua eri kulttuureihin vaihto-opiskelijoiden avulla. 

Monipuolisia paikallisia opintojaksoja
Piristystä arkeen tarjoavat paikalliset opintojaksot. Vaellusmatkalla saa ikimuistoisia elämyksiä Seitsemisen luonnonpuistossa. Tutortoiminnan kautta pääsee esittelemään lukiotamme vierailijoille ja vastaanottamaan uusia opiskelijoita. Luonnontieteiden osaamista on mahdollista vahvistaa työkursseilla, joissa jokainen voi olla oikea tutkija. Valittavaa riittää aina äidinkielen luovan kirjoittamisen opintojaksosta yhteiskuntaopin sijoittajakouluun!