Parkanon lukio on alueellinen yleislukio, jossa opiskelijoita on mm. Parkanosta, Kihniöltä ja Karviasta. Pienen opiskelijamäärän ansiosta koulumme on tiivis yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa ja henkilökohtainen opetus ja ohjaus ovat mahdollisia.

Seuraa lukiomme tuoreimpia kuulumisia Facebookista, Instagramista ja kotisivuilta.

Haluatko olla tähti lavalla tai lavan takana?
Parkanon lukio tarjoaa esittävistä taiteista kiinnostuneille mahdollisuuden yhdistää lukio-opinnot ja harrastus. Kurssitarjottimellamme on runsaasti luovia ja elämyksellisiä kursseja: dramatisointia, näyttelijätyötä, lavastusta ja musiikkia. Pienempien esitysten lisäksi vuosittain valmistetaan suuri teatteriproduktio: näytelmä, musikaali tai elokuva. Lukiomme Youtube-kanavalta voit katsoa lukiossamme tehtyjä pitkiä elokuvia. Tämän lukuvuoden produktiona on Kaiken maailman tarinoita -musiikkinäytelmä.

Harrastatko jääkiekkoa, salibandyä tai e-urheilua?

Lukiossamme on urheilupainotus. Tarjoamme mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa, salibandyä tai e-urheilua paikallisissa urheiluseuroissa ilman kausi-, harrastepaikka- ja pelipassimaksuja. Urheilupainotteisuuteen kuuluu kouluajan harjoittelu, joka sisältää kaksi lajiharjoitusta ja yhden urheilijakasvatusoppitunnin viikossa. Paikalliset urheiluseurat tarjoavat ammattilaiset ja kokeneet valmentajat. Urheilupainotteisuudesta saat vähintään kahdeksi lukiokurssia. Lisätietoa urheilupainotteisuudesta löydät esitteestä

Kansainvälinen ilmapiiri
Lukiossamme on lähes vuosittain vaihto-opiskelijoita eri maista. Opiskelun lomassa voi kehittää kielitaitoa ja tutustua eri kulttuureihin vaihto-opiskelijoiden avulla.  Järjestämme vuosittain myös erilaisia kansainvälisyysprojekteja. Tänä lukuvuonna suunnitteilla on opintomatkat Lontooseen, Tukholmaan, Barcelonaan ja Kreetalle. 

Monipuolisia paikallisia kursseja
Piristystä arkeen tarjoavat paikalliset kurssit. Vaelluskurssilla saa ikimuistoisia elämyksiä Seitsemisen luonnonpuistossa. Tutortoiminnan kautta pääsee esittelemään lukiotamme vierailijoille ja vastaanottamaan uusia opiskelijoita. Luonnontieteiden osaamista on mahdollista vahvistaa työkursseilla, joissa jokainen voi olla oikea tutkija. Äidinkielen taitoja on mahdollista monipuolistaa niin luovan kirjoittamisen kuin lehtityön kursseilla.