Parkanon koulukampuksen rakentajaksi esitetään Lemminkäinen Talo Oy:tä. Kaupunginvaltuusto saa asian päätettäväkseen ensi maanantain kokoukseen. Yhteensä 7900 neliön koulukampuksen urakkahinta on noin 15,4 milj. euroa.

Uutta ajattelua kampuksessa edustavat puoliavoimet oppimisympäristöt, joilla tarkoitetaan perinteisen suljetun tilan sekä avoimen ja erilaisilla siirrettävillä kalusteilla rajattavan tilan yhdistelmää. Uudenlaiset oppimistilat tukevat uuden opetussuunnitelman tavoitteita. Myös tieto- ja viestintätekniikka on modernia: käyttöön tulee esimerkiksi siirreltävää laitteistoa, paljon latauspisteitä sekä pintoja kuvien näyttämiseen.

Koulukampukseen saadaan myös 300-paikkainen auditorio, jonka näyttämö ja katsomo toimivat päivät opetustiloina. Lisäksi rakennetaan liikuntasali, jossa on 200 katsojapaikkaa. Näiden tilojen avulla koulukampuksesta tulee monitoimitalo, joka täyttyy toiminnasta myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kaksikerroksisen kampusrakennuksen tiloihin sijoittuvat ala- ja yläkoulu sekä lukio, eli siellä oppii yhteensä noin 700 oppilasta. Uudet tilat on tarkoitus saada käyttöön elokuussa 2019.