Rokotukset etenevät THL:n ohjeistamassa järjestyksessä sen mukaisesti, kuinka eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteet saapuvat edelleen pienissä erissä viikoittain. Tällä hetkellä rokotamme yli 65-vuotiaita kuntalaisia.

Riskiryhmiin kuuluvista rokotamme tällä hetkellä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvia 16–69- vuotiaita.

Olemme aloittaneet myös kaikkien yli 65-vuotiaiden eli 1956 tai aiemmin syntyneiden rokotukset.

Voit tarkastaa kuulutko riskiryhmään 1 vakavan koronavirustaudin osalta tästä.

Voit tarkastaa kuulutko riskiryhmään 2 vakavan korovirustaudin osalta tästä.

Nopein tapa varata aika koronarokotukseen on tehdä se sähköisen ajanvarauksen kautta. Suosittelemme käyttämään sähköistä ajanvarausta, näin rokotukset etenevät joutuisasti. Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta kolmostienterveys.mediatri.fi, ja tämä linkki löytyy myös Kolmostien Terveyden etusivulta.

Katso ohjevideo koronarokotusten sähköisestä ajanvarauksesta täältä. Rokotukseen tai rokotusjonoon voi ilmoittautua myös Pihlajalinna-terveyssovelluksella.
Ohje: Ilmoittautuminen koronarokotejonoon terveyssovelluksella

Ajan koronarokotukseen voi varata myös puhelimitse ma– pe klo 9–12 soittamalla numeroon 040 480 3028. Tähän numeroon voi jättää yhteystiedot (nimi ja ikä) myös tekstiviestillä, mikäli itse olettaa olevansa rokotusvuorossa. Toivomme, että rokotusjonoon ilmoittautuvat ovat huolellisesti arvioineet kuulumistaan riskiryhmään. Olemme yhteydessä jonottajiin, kun voimme antaa lisää rokoteaikoja, joten yhteystietonsa jättäneen ei tarvitse soittaa uudestaan. Soitamme takaisin kaikille rokoteajanvarausnumeroon soittaneille. Tiedustelut rokotuksista vain tästä numerosta!

Olemme nyt soittaneet kaikille yli 70-vuotiaille, joitakin heistä emme ole tavoittaneet. Mikäli yli 70-vuotias ikäihminen ei ole vielä saanut aikaa, hänen pitäisi nyt itse varata aika rokotukseen.

Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville kuntalaisille. Tiedotamme erikseen, kun rokotuksissa päästään siirtymään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat vuoroon. Toivomme, että kuntalaiset odottavat rauhassa omaa vuoroaan.

Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti rokotettava ei voi itse valita käytettävää rokotetta. Kaikki käytössä olevat rokotteet (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca) on todettu tehokkaiksi ja turvallisiksi.

Noudatathan seuraavia ohjeita tullessasi rokotukseen:

  • Saavu paikalle tarkasti annettuna aikana, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan varanneille asiakkaille. Rokotusaikaa ei voi varata terveyskeskuksen infopisteestä.
  • Ota mukaan Kela-kortti, ja ota se esille ennen omaa vuoroasi.
  • Pukeudu siten, että saat olkavartesi paljastettua helposti.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi.
  • Säilytä turvaväli (2 metriä) muihin odottaessasi.
  • Tule rokotukseen vain terveenä.
  • Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Jää aulaan istumaan 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle.
  • Parkanossa rokotuspaikalle saavutaan terveyskeskuksen neuvolan ovesta ja Kihniöllä entisen vuodeosaston ovesta (äärimmäisenä oikealla oleva ovi). Seuraa opastuksia. Saat lisätietoja henkilökunnalta tarvittaessa.

Lisätietoa koronaviruksesta ja rokotteesta

Ensimmäinen koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020. Valtioneuvosto on antanut 22. joulukuuta rokotusasetuksen.
Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa, p. 0295 535 535, ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lue lisää: THL – Rokotteet ja koronavirus

 

Kolmostien Terveys