Rokotukset etenevät THL:n ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä mukaa kun eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteet saapuvat edelleen pienissä erissä viikoittain.   

Tällä hetkellä rokotamme yli 70-vuotiaita kuntalaisia. Ikäihmisen kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja saa rokotuksen samaan aikaan. Jatkamme alle 70-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien kuntalaisten rokottamista todennäköisesti ensi viikolla, kun saamme enemmän rokotteita. Tiedotamme asiasta heti sen varmistuessa.

Nopein tapa varata aika koronarokotukseen on tehdä se sähköisen ajanvarauksen kautta. Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta https://kolmostienterveys.mediatri.fi/. Linkki löytyy myös Kolmostien Terveyden etusivulta. Katso ohjevideo koronarokotusten sähköisestä ajanvarauksesta täältä: https://youtu.be/oi1DZ0iR8mU

Ajan koronarokotukseen voi varata myös puhelimitse tiistaisin klo 9–13 soittamalla Kolmostien Terveyden rokoteajanvarausnumeroon 040 480 3028. Rokotukseen tai rokotusjonoon voi ilmoittautua myös Pihlajalinna-terveyssovelluksella.

Rokoteajanvarausnumeroon 040 480 3028 voi jättää myös tekstiviestillä yhteystiedot (nimi ja ikä), mikäli itse olettaa kuuluvansa riskiryhmään 1. Toivomme, että rokotusjonoon ilmoittautuvat ovat huolellisesti arvioineet kuulumistaan riskiryhmään. Mikäli on epävarma, on hyvä ottaa esiin esim. lääkärinlausuntoja tai sairauskertomustietoja, joissa on mainittu diagnoosit. Olemme yhteydessä jonottajiin, kun voimme antaa lisää rokoteaikoja, joten yhteystietonsa jättäneen ei tarvitse soittaa uudestaan. 

Tästä linkistä voit tarkastaa kuulutko riskiryhmään vakavan koronavirustaudin osalta: Rokotusjärjestys ja riskiryhmät

Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville kuntalaisille. Tiedotamme erikseen, kun rokotuksissa päästään siirtymään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat vuoroon. Toivomme, että kuntalaiset odottavat rauhassa omaa vuoroaan.  

Noudatathan seuraavia ohjeita tullessasi rokotukseen:

– Saavu paikalle tarkasti annettuna aikana, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan varanneille asiakkaille. Rokotusaikaa ei voi varata terveyskeskuksen infopisteestä.

– Ota mukaan Kela-kortti, ja ota se esille ennen omaa vuoroasi. 

– Pukeudu siten, että saat olkavartesi paljastettua helposti. 

– Käytä kasvomaskia.

– Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi.

– Säilytä turvaväli (2 metriä) muihin odottaessasi.

– Tule rokotukseen vain terveenä.

– Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

– Jää aulaan istumaan 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle.

– Parkanossa rokotuspaikalle saavutaan terveyskeskuksen neuvola ovesta ja Kihniöllä entisen vuodeosaston ovesta (äärimmäisenä oikealla oleva ovi). Seuraa opastuksia. Saat lisätietoja henkilökunnalta tarvittaessa.

Lisätietoa koronaviruksesta ja rokotteesta

Ensimmäinen koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020. Valtioneuvosto on antanut 22. joulukuuta rokotusasetuksen.

Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa, p. 0295 535 535, ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lue lisää: THL – Rokotteet ja koronavirus 

 

Kolmostien Terveys