Lasten aineisto

Kirjaston kokoelmista löytyy lapsille erilaisia kuvakirjoja, äänikirjoja ja satuja – myös helppolukuisia ja tavutettuja – sekä lehtiä, sarjakuvia, musiikkia, lautapelejä ja lastenelokuvia.

Satutunnit

Kirjasto järjestää 3–8-vuotiaille lapsille ilmaisia satutunteja. Tuokiot pidetään kaupunginkirjaston lastenosastolla. Lue lisää satutunneista.

Päiväkodit ja esikoululaiset

Päiväkoti- ja esikoululaisryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kirjastoon. Varaa aika soittamalla tai sähköpostitse etukäteen.

Lukukoiratoiminta

Lukukoira on kärsivällinen kuuntelija, jonka kanssa lukemista ei tarvitse jännittää. Sen kanssa on helppo harjoitella ääneenlukemista ja parantaa lukutaitoa. Lukutuokio kestää noin 15 minuuttia ja siinä ovat läsnä lukija, koira ja koiran ohjaaja. Lukutuokiot on tarkoitettu pääasiassa alakouluikäisille.
Syyskaudella 2018 Parkanon kirjaston lukukoira Ruska on paikalla torstaisin 4.10., 1.11., 29.11. ja 20.12. klo 13-15 ja 17-18. Lisätietoja ja varaukset: Eeva-Liisa.laurikka-seilo@parkano.fi tai p. 044 786 5562.

Nuoret

Tutustu nuorten aineistoon PIKI-verkkokirjastossa.

Nuorten lukupiiri

Uusi nuorten lukupiiri aloitti toimintansa lokakuussa 2018 Vilma Aution johdolla. Seuraavan kerran kokoonnutaan joulukuussa. Lisätietoja tulossa myöhemmin. Tervetuloa mukaan!