PIKI-kirjastojen yhteinen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelma

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta. Kokoelmissa on sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. E-äänikirja on digitaalisessa muodossa julkaistu äänikirja, jota voi kuunnella suoratoistona oman tietokoneen selaimen kautta.

E-kirjoilla oma käyttöliittymä

PIKI-kirjastojen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelmaa varten on Ellibsin e-kirjapalveluun räätälöity oma osio, joka on helposti tunnistettavissa PIKI-logosta. Liittymä on oma, aivan erillinen verkkopalvelunsa. Sitä ylläpitää e-kirjojen myyntiin ja teknologiaan erikoistunut yritys Ellibs Oy.

https://www.ellibslibrary.com/collection

E-kirjojen lukeminen

  • selaimessa
  • lukuohjelmalla

Useat e-kirjat ovat luettavissa suoraan selaimessa. Selainlukeminen vaatii jatkuvan verkkoyhteyden. Mikäli haluat lukea e-kirjoja myös ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne omalle laitteellesi luettavaksi, tarvitset lukuohjelman.

E-kirjojen lukuohjelmat

Tietokoneille Adobe Digital Editions -ohjelma (englanninkielinen), joka on vapaasti ladattavissa verkosta.

Tableteille, kuten iPad, iTouch tai iPhone, käyttäjien on asennettava Bluefire Reader. Tämän lukuohjelman voi asentaa myös Android-laitteisiin.

Kirjastot eivät vastaa e-lukuohjelmien asennuksesta, niiden päivityksistä ja toimivuudesta asiakkaiden koneilla.

E-äänikirjojen kuunteleminen

E-äänikirjoja voi hakea ja lainata Piki-kirjastojen kokoelmasta aivan samaan tapaan kuin e-kirjojakin. Kuuntelu tapahtuu suoratoistona selaimessa. Tästä syystä käytössä on oltava jatkuva verkkoyhteys.