Kortin hankkiminen

Henkilökohtaisen kirjastokortin, lainausoikeuden ja tunnusluvun saa kaikista PIKI-kirjastoista. Kortin saa, kun esittää valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, ja seuraavasta kirjastokortista veloitamme 2€. Kirjastokorttia tarvitaan normaalin lainauksen lisäksi myös verkkokirjaston ja e-kirjojen käyttämiseen.
Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Vastuuhenkilö on vastuussa siitä aineistosta, joka on lainattu alle 15-vuotiaan kirjastokortilla.

Voit tulostaa kirjastokortin hakulomakkeen jo etukäteen ja tuoda sen täytettynä lähimpään PIKI-kirjastoon. Kirjastokorttia voi hakea myös sähköisesti PIKI-verkkokirjaston Ohjeet-osiosta löytyvällä lomakkeella.

Verkkokirjaston salasana

Verkkokirjastoon kirjautumisessa tarvitaan kirjastokorttiin liitettyä asiakasnumeroa ja tunnuslukua. Asiakastunnuksen näkee oman kirjastokortin takaa. Nelinumeroisen tunnusluvun saa käymällä henkilökohtaisesti kirjastossa. Tunnuslukua ei myönnetä puhelimitse tai sähköpostitse.

Kortin katoaminen

Jos kadotat kirjastokorttisi, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon. Ilmoituksen voit tehdä missä tahansa PIKI-kirjastossa. Kirjaston käyttösääntöjen mukaan kortin haltija on vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta siihen asti, kunnes katoamisilmoitus on tehty. Kadonneeksi ilmoitettua kirjastokorttia ei voi enää käyttää. Uusi kirjastokortti on maksullinen.

Käyttösäännöt

PIKI-kirjastojen yhteiset käyttösäännöt löytyvät täältä.