Jos julkaisua ei löydy PIKI-kirjastoista, aineisto voidaan tilata asiakkaalle muualta kaukolainana. Jos pyydettävä aineisto on saatavilla PIKI-kirjastojen kokoelmissa, aineisto tilataan asiakkaalle ensisijaisesti seutulainana. Kaukopalvelupyynnöissä ei ole aineistorajoituksia, mutta av-aineistoa kirjastot eivät tilaa ulkomailta.

Kaukolainan tilaaminen

Kaukolainatilauksen voi tehdä henkilö, jolla on PIKI- kirjastokortti ja lainausoikeus. Kaukolainapyynnön voi jättää henkilökohtaisesti kirjastossa käydessä tai lähettämällä sähköpostia kaukopalvelu(at)parkano.fi.

Lainan noutaminen ja maksaminen

Kaukolainan saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle ensisijaisesti tekstiviestillä. Maksut maksetaan lainaa noudettaessa. Parkanon kaupunginkirjaston kaukolainamaksu on 4 €, johon lisätään lähettäjäkirjaston mahdollinen maksu. Kaukopalvelutilauksen tehdessään asiakas sitoutuu maksamaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut, jotka lähettävä kirjasto perii.

Noutamatta jätetyistä kaukolainoista aiheutuneet maksut lisätään asiakkaan maksutietoihin. Kaukopalvelulainoja koskevat samat toimenpiteet ja maksut kuin muitakin PIKI-kirjastoista lainattuja lainoja.