Parkanon kaupunginkirjasto on osa PIKI-kirjastoja. PIKI-kirjastoihin kuuluvat kaikki Pirkanmaan 22 kaupungin- ja kunnankirjastoa toimipaikkoineen. Kuljetuspalvelun avulla kaikki lainattava aineisto on kaikkien kirjastojen asiakkaiden käytettävissä. Teoksia voi hakea, varata ja uusia PIKI-verkkokirjastossa.

Kirjastokortti

Henkilökohtaisen kirjastokortin, lainausoikeuden ja tunnusluvun saa kaikista PIKI-kirjastoista. Kortin saa, kun esittää valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Lue lisää kirjastokortista

Lainaaminen

Aineiston laina-aika on yleensä 28 vuorokautta. Osalla aineistoa, kuten kysytyssä kirjallisuudessa ja elokuvissa, laina-aika on 14 vuorokautta. VIP-aineistoa ei voi varata eikä uusia, ja sen laina-aika on 14 vuorokautta. Kaikki aineisto näkyy verkkokirjastossa. Lue lisää lainaamisesta ja laina-ajoista

Uusiminen ja palauttaminen

Lainoja voi uusia viisi kertaa verkkokirjastossa, jos niistä ei ole varauksia tai asiakkaan maksukertymä ei ole yli 15 €. Lainan eräpäivä päättyy kirjaston aukioloaikana, verkossa vuorokauden päätyttyä. Pirkanmaan yleisistä kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa myös toiseen pirkanmaalaiseen kaupungin- tai kunnankirjastoon.

Varaaminen

Aineistoon voi tehdä varauksia verkkokirjastossa, soittamalla tai tulemalla kirjastoon. Seutuvarauksena (2 €/kpl) voi saada aineistoa valitsemaansa kirjastoon toisesta PIKI-kirjastosta. Kaukolainana tilaamme asiakkaillemme aineistoa, jota PIKI-kirjastoissa ei ole saatavilla.

Maksut

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Erääntyneistä lainoista lähetetään asiakkaalle palautuspyyntö. Aineistoa koskevat palautuspyynnöt lähetetään joko sähköpostilla tai kirjeenä. Asiakkaalta peritään myöhästymismaksujen lisäksi pyyntöjen lähetyskulut lähetystavasta riippumatta. Tarvittaessa asiakkaan maksettavaksi tulevat laskutus- ja perintäkulut. PIKI-kirjastojen maksuja voi maksaa kaikkiin PIKI-kirjastoihin. Perintään liittyvät maksut maksetaan aina perintätoimistoon. Lue lisää kirjaston maksuista.

Kaukopalvelu

Jos julkaisua ei löydy PIKI-kirjastoista, aineisto voidaan tilata asiakkaalle muualta kaukolainana. Kaukolainatilauksen voi tehdä henkilö, jolla on PIKI- kirjastokortti ja lainausoikeus. Lue lisää kaukopalvelusta.