Parkanon kaupunki aloittaa marraskuun alussa kiinteistöjen inventoinnin alueellaan. Sen yhteydessä tarkistetaan kaikkien paikkakunnan kiinteistöjen rakennusten määrä, sijainti, osoite, ulkomitat, käyttötarkoitus ja muut perustiedot.

Tietoja tarvitaan kunnan rakennusrekisterin, väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisterin sekä verohallinnon rekisterin ajantasaistamiseksi. Selvitystyön suorittaa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.

Työ aloitetaan Aurejärvi–Petäjärvi-alueelta. Tämän vuoden puolella ehditään varmasti aloittamaan myös kartoitus Parkanonjärven ympäristössä. Ensi vuoden puolella tarkistetaan keskustan, Kuivasjärven ja Länsi-Parkanon kiinteistöt.

– Kiinteistönomistajien ei tarvitse mitenkään valmistautua tarkistukseen eikä olla läsnä. Me teemme selvitykset ulkoa päin. Soitamme kyllä kelloa aina, kun menemme kohteelle, ja jos joku on paikalla, niin voimme kyselemälläkin kerätä tietoa. Joka tapauksessa jätämme pois lähtiessä kiinteistölle ovenpieleen infolapun, että tällainen tarkistus on kiinteistöllä tehty, kertoo johtava asiantuntija Teijo Salmi FCG:ltä.

– Ainoastaan teollisuus- ja myymälärakennuksissa käymme sisällä, mutta silloin otamme yhteyttä kiinteistönomistajaan, hän jatkaa.

Lisätietoja:

Parkanon kaupunki

Erkki Hirsimäki

Puh: 044 7865 215

Sähköposti: erkki.hirsimaki@parkano.fi

 

Alue 1: Aurejärvi–Petäjäjärvi

Alue 2: Parkanonjärven ympäristö