ITE = itse tehty elämä

Parkanosta ITE-taiteen kesäkaupunki

ITE-taide on saanut Parkanossa innostuneen palautteen niin paikallisilta kuin kesäasukkailta sekä matkailijoita. Parkanon kaupunki on päättänyt lähteä jalostamaan ideaa ja julistautui kesällä 2018 ITE-taiteen kesäkaupungiksi yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Kesäkuusta elokuuhun on esillä vuosittain vaihtuva ITE-näyttely, johon voi tutustua ITE-mobiilireitin avulla, joka ohjaa kulkijan Kolmoskeskuksen teosten luota keskustan puistoihin ja kadunvarsille ja sieltä Viinikanjoen hienoon koskimaisemaan. Reitin lisäksi tarjolla on tietoa teoksista.

ITE Hirveetä! -näyttely 2020

Valtakunnallisen ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuotena Parkanon yhdeksännen ITE- kesäkaupungin näyttelyn teemana on ITE Hirveetä! ITE-taide voi samalla olla ihanan hirveää tai hirveän ihanaa, riippuu aivan katsojan mielipiteestä. ITE Hirveetä! tuo esille nykykansantaiteen monet kasvot eri taiteilijoiden teosten myötä Arto Tuomisen kuratoimana.

ITE-taiteen löytää Parkanosta mobiilikartan avulla. Kartta päivittyy kesäkuun alussa osoitteeseen bit.ly/iteparkano, jossa nyt vielä on näkyvillä viime vuoden reitti teoksineen. Nomadi-appsin voi ladata mobiililaitteen sovelluskaupasta tai osoitteesta app.citynomadi.com.

ITE via Parkano -näyttely 2019

Arto Tuominen on koonnut Parkanon kaupungin puistomaiseen keskustaan näyttäviä ITE-taidenäyttelyitä ansiokkaasti jo useana vuonna, nyt kahdeksatta kertaa.

ITE-kesäkaupunki Parkanon taideteema on tänä kesänä ITE via Parkano. Tämä viittaa siihen, kuinka junat kulkevat Parkanon kautta päärataa Helsingistä Rovaniemelle eli halki koko Suomen. ITE-taidetta tulee teiden eli vian varsille. Mukana on mm. Mikko Virkkulan, Juha Käkelän, Alpo Koivumäen sekä Elisa Kärjän töitä.

ITE-taiteilija Alpo Koivumäen Leijonapatsas

Aiempien vuosien ITE-taiteesta:
Alpo ITE -näyttely Parkanossa 2017
ETI ITE
 -näyttely Parkanossa 2016

Lisätietoa ITE-taiteesta:
Maaseudun Sivistysliitto
ITE-net
Kokkolan ITE-museo