Kolmostien Terveyden alueella voi influenssarokotteen saada tänä vuonna ainoastaan ajanvarauksella. Perinteisiä joukkorokotuspäiviä ei järjestetä koronatilanteen takia.

Ajan voi varata marraskuun arkipäivinä eli ensi viikon maanantaista lähtien numerosta 040 480 3028. Numero vastaa maanantaista torstaihin klo 12–13.30 ja perjantaisin klo 12–13. Rokotusajan voi varata myös Kolmostien Terveyden terveyssovelluksen kautta. Rokotukset aloitetaan marraskuun lopulla.

Ruuhkien välttämiseksi asiakkaiden toivotaan saapuvan paikalle mahdollisimman lähellä omaa varattua aikaa. Rokotusajalle tulee saapua vain täysin terveenä, lieviäkään flunssan oireita ei saa olla. Rokotuspaikalla tulee huolehtia 1–2 metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä käyttää suu-nenäsuojainta.

– Rokotuksilla pystytään vähentämään influenssatartuntojen määrää, vakavan influenssan ilmaantuvuutta sekä sen aiheuttamia jälkitauteja. Tänä vuonna rokotusten merkitys on entisestään kasvanut. Suosittelemme, että mahdollisimman moni riskiryhmään kuuluva ja heidän lähipiiriinsä kuuluva ottaa rokotuksen, toteaa sosiaali- ja hyvinvointipalveluista vastaava palvelupäällikkö Leila Törmä.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

– 65 vuotta täyttäneet

– 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset

– raskaana olevat

– sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat 7-64-vuotiaat

– vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri

– alle 6 kuukauden ikäisten lasten lähipiiri

– varusmiespalveluksen aloittavat

– sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Rokotteita annetaan myös muun varatun käynnin yhteydessä hoitajien vastaanotoilla neuvoloissa ja terveysasemilla. Kotihoidon hoitajat rokottavat kotikäynneillä kotihoidon asiakkaat ja palveluasumisen yksiköissä hoitajat rokottavat asukkaat. Osa työnantajista tarjoaa rokotuksen työntekijöilleen työterveyshuollon kautta.

Muut kuin edellä mainittuihin riskiryhmiin kuuluvat voivat hankkia rokotteen apteekista lääkärin reseptillä ja varata hoitajalle ajan rokotusta varten. Pistettävä influenssarokote voidaan antaa kuuden kuukauden ikäiselle lapselle. Sitä nuorempia lapsia voidaan suojata epäsuorasti rokottamalla heidän vanhempiaan ja muita läheisiä. Nenäsumuterokote voidaan antaa 2–6-vuotiaille. Alle kouluikäisten lasten rokotukset annetaan lastenneuvolassa, ajanvaraus oman terveydenhoitajan kautta. Kouluikäisten lasten/nuorten rokotukset hoidetaan kouluissa ja oppilaitoksissa, tarkemmat ohjeistukset tulevat Wilma-järjestelmän kautta.