Parkanon kaupunki, Kolmostien Terveys, Veikon Kone ja IPP Oy lähtevät yhteisvoimin tukemaan ikäihmisten digiloikkaa. Yhteistyön tuloksena yritykset tuovat myyntiin edullisia tabletlaitteita, jotka asennetaan sovelluksia myöden valmiiksi käyttökuntoon. Myös laitteiden käyttöön luvataan tukea.

– Ikäihmiset ovat joutuneet eristäytymään pandemian takia, eikä näköpiirissä ole, että tilanne tulisi vielä hetkeen helpottamaan. Siksi aloimme miettiä, millaisin konkreettisin keinoin voisimme tukea heitä siinä, että he voisivat pitää yhteyttä omiin rakkaisiinsa, pohtii Kolmostien Terveyden johtava lääkäri Lasse Korpi.

Kaupungin tietohallintojohtaja Timo Lehtinen toteaa, että tässä tuodaan yhteydenpidon mahdollistava laite tarjolle ikäihmisille mahdollisimman matalalla kynnyksellä, kun asennus, tarvittavat tunnukset ja sovelluksetkin asennetaan valmiiksi. Hän toivoo omaisten tarttuvan asiaan ja kertovan tabletista ikäihmisille, jos tieto ei heitä tavoita tai heidän oma rohkeutensa ei digiloikkaan riitä.

Tabletin voi valita erimerkkisistä laitteista, joiden hinnat alkavat 199 eurosta. Hinta sisältää opastuksen kaupassa. Lisäkustannusta asiakkaalle saattaa tulla mahdollisesti tarvittavasta mobiililiittymästä.

Laitteen peruskäytön lisäksi ikäihmisille opetetaan esimerkiksi WhatsApp-videopuheluiden sekä Kolmostien Terveyden terveyssovelluksen käyttö. Tabletilla saa käyttöönsä myös VirtaParkin, josta löytyy monenlaista sisältöä aina jumppa- ja askarteluohjeista erikoislääkäreiden haastatteluihin. Myös Ikätori on juuri Ikäihmisille suunnattua sisältöä VirtaParkissa.