Etsivä nuorisotyö (15–29-vuotiaat)

Etsivä työ on tarkoitettu nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Etsivän työn ohjaaja auttaa nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa sekä ohjaa tarvittavien palveluiden piiriin. Etsivä työ on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista.

Etsivä on helposti tavoitettavissa

Etsivän työn ohjaaja tapaa nuorta nuorelle sopivimmassa paikassa, kuten nuoren kotona, koulussa, toimistossa, virastossa tai kahvilassa. Etsivän työn ohjaaja kulkee nuoren rinnalla, tekee asioita yhdessä nuoren kanssa – ei nuoren puolesta. Tarvittaessa etsivän työn ohjaaja lähtee yhdessä nuoren kanssa asioimaan eri palveluissa, kuten esimerkiksi sosiaalitoimistossa tai TE-toimistossa.

Etsivä työ on tavoitettavissa pääsääntöisesti arkisin. Kuka tahansa nuoren lähipiiristä voi olla yhteydessä etsivään työhön, jos nuoresta herää huoli. Etsivään työhön voi olla yhteydessä esimerkiksi nuori itse, vanhemmat, kaverit, opettaja tai sosiaalityöntekijä. Etsivän työn ohjaajaan saa yhteyttä usealla tavalla:

  • puhelimitse, puh. 044 7865 755
  • tekstiviestillä, whatsapp, puh. 044 7865 755