Art Festivo -musiikki- ja kulttuuritapahtumaa vietetään tänä vuonna 25. kerran maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Parkanossa ja Kihniössä. Juhlavuosi näkyy Art Festivossa eri muodoissa; muun muassa Parkanon kaupungin näyttelytilaan kootaan Art Festivo -juhlanäyttely menneiltä vuosikymmeniltä. Juhlavuoden kunniaksi päivitetään myös Art Festivon visuaalista ilmettä.

Art Festivon internet-sivut löytyvät edelleen osoitteesta www.artfestivo.fi, joille ohjelmisto päivittyy helmikuun aikana reaaliajassa. Lisäksi Art Festivo löytyy sosiaalisesta mediasta, kuten Faceboo-kista ja Instagramista @artfestivo sekä #artfestivo.

Tänä vuonna juhlavuoden päätapahtumaa juhlitaan lauantaina 30.3. varsin isosti ja näyttävästi, kun Käenkoskikeskuksen estradille nousee yli 20-henkinen Pori Big Band solisteinaan Tango-markkinoiltakin tuttu Hilkka Mäkitalo sekä Porin Teatterissa ja jazz-musiikkimaailmassa ansioitunut näyttelijä-laulaja Heta Halonen. Konsertissa kuullaan ensimmäisellä puoliajalla perinteistä swing-musiikkia ja toisella puoliajalla mennään soulin maailmaan ja kuullaan muun muassa kappaleet Respect, Mustang Sally ja Soulman. Väliajalla on cocktail-tarjoilu, joka sisältyy lipun hintaan.

Toinen iso konsertti pidetään perjantai-iltana 29.3. Parkanon kaupungintalolla, jolloin esiintymään saapuu Taikapeili-yhtyeestä tuttu laulaja Nina Tapio sekä bilebändi Phil Harmonic Band solistinaan Anssi Känsälä ja kitaravirtuoosina parkanolaisille ja kihniöläisille tuttuakin tutumpi Jani Paulamäki. Tämän konsertin teemana on ABBAA Artissa, joka nimensä mukaisesti tuo Art Festivon konserttiin tuulahduksen ABBA-yhtyeen tuotantoa Nina Tapion esittämänä. Konsertti on rento jammailukonsertti, joka täyttää hyvällä meiningillään koko kaupungintalon aulan. Konsertin väliajalla on mahdollista nauttia myös omakustanteista väliaikatarjoilua. Vinkkinä myös, että kaupungintalon näyttelytilassa on Art Festivon juhlanäyttely, johon voi käydä tutustumassa konsertin ohessa.

Kihniön Puumilassa torstaina 28.3. esiintyy mahtavaääninen tuttu tenori Juha Yli-Knuuttila säestäjänään Kalle Elkomaa. Konsertissa on väliaikakahvitus, joka sisältyy lipun hintaan. Sunnuntaina 31.3. on laadukas Ylä-Satakunnan musiikkiopiston opettajien ja oppilaiden kahvikonsertti Parkanon Käenkoskikeskuksessa. Ohjelmistoon on koottu esityksiä pop-musiikista jazzin kautta iskelmään. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertissa on väliaika ja kahvio.

Paikalliset ravintolat täydentävät Art Festivon ohjelmistoa. Perjantai-iltana Bar Ganossa esiintyy tangokuningas Henri Stenroth ja lauantai-iltana Ravintola Paroonissa TVOF-voittaja Antti Railio. Koululaiskonsertit toteuttaa tänä vuonna MLL Parkanon yhdistys ry. Esiintyjäksi saapuu ti 19.3. Teho, jossa esiintyvät Tero Hyväluoma ja Esko Järvelä viisikielisillä viuluillaan. Teho on ennakkoluuloton, humoristinen ja intensiivinen viuluduo, ja joka ei kaihda heittää kaatopaikalle viulun perinteisiä käyttömuotoja korvatakseen niitä omilla näkemyksillään. Myös improvisaatio on vahvasti läsnä duon esityksissä. Konsertteihin pääsevät osallistumaan kaikki peruskoulun oppilaat. Kihniöllä lapset ja nuoret on huomioitu järjestämällä Kid’s Action Night lauantaina 30.3. Kihniön yhtenäiskoululla.

Art Festivo täydentyy pitkin kevättä erilaisilla musiikki- ja kulttuuritilaisuuksilla kaikenikäisille. Ennakkolipunmyynnin alkamisesta ilmoitetaan Art Festivon nettisivuilla ja sosiaalisen median
kanavilla. Tärkeässä osassa Art Festivon toteutuksessa ovat toimivan työryhmän sekä lippuja ostavan yleisön lisäksi paikalliset yhteistyökumppanit, jotka omalla panoksellaan mahdollistavat
näinkin mittavan kulttuuritapahtuman tuottamisen tämän kokoisilla paikkakunnilla.

Art Festivo -työryhmä haluaa toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlavuoden tarjontaan.
Lisätietoja tapahtumasta antavat:
Elisa Vahosalmi, työryhmän puheenjohtaja, puh. 044 7865 516, elisa.vahosalmi@parkano.fi
Jenni Alppi, työryhmän varapuheenjohtaja, puh. 044 7865 502, jenni.alppi@parkano.fi