Tiedote 17.11.2020

Koronavirusepidemia on aiheuttanut viime viikkoina tartuntatautiin liittyviä toimia myös Parkano–Kihniö-yhteistoiminta-alueella. Nyt on erityisen tärkeää, että kukin kuntalainen huolehtii hyvästä käsihygieniasta sekä turvavälien pitämisestä. Jos turvavälejä ei pystytä pitämään, tulee käyttää kasvomaskia. Myös Koronavilkku on hyvä ottaa käyttöön. Näin toimien jokainen voi suojata itseään ja läheisiään.

Jää oireisena kotiin ja hakeudu testiin

On edelleen tärkeää muistaa jäädä oireisena kotiin ja hakeutua lievienkin oireiden ilmaantuessa koronatestiin. Tällä hetkellä testiin pääsee nopeasti ja tulokset saapuvat jo 1–2 vuorokauden kuluessa.

Influenssarokote

Influenssarokotus kannattaa tänäkin vuonna ottaa. Riskiryhmiin kuuluvat ja heidän läheisensä saavat rokotuksen entiseen tapaan maksutta terveyskeskuksesta. Tänä vuonna koronaepidemian vuoksi ei ole joukkorokotuspäiviä, vaan influenssarokotusta varten varataan aina aika. Ajan voi varata Pihlajalinna-terveyssovelluksen chatissa arkisin klo 8–15.30.

Ajan voi varata myös marraskuun aikana puhelimitse numerosta 040 480 3028 (numero vain influenssarokotuksen ajanvaraukseen) ma–to klo 12–13.30 ja pe klo 12–13. Tänä vuonna influenssarokotuksen merkitys korostuu, kun halutaan estää kahden samanaikaisen epidemian mahdollisesti erittäin haitallisia vaikutuksia.

Koronarokoterintamalla on kuulunut viime aikoina hyviä uutisia, mutta joka tapauksessa koronapandemian kanssa joudutaan taistelemaan vielä pitkään. Jaksetaan noudattaa ohjeita ja suosituksia, jotta tilanne pysyisi hyvänä, ja pidetään toisistamme huolta näinä haasteellisina aikoina.