Tervetuloa keskiviikkona 28.8.2019 klo 18.
Hinku-kunta Parkano -keskustelutilaisuuteen
Koulu- ja kulttuurikampus Kaarnaan,
Satakunnankatu 36, Parkano.

Parkanon kaupunki liittyi maaliskuussa 2019 Hinku-kuntien laajenevaan verkostoon, jossa on tällä hetkellä 56 kuntaa. Hinku-kunnissa asuu kaikkiaan 1 341 700 asukasta. Parkano on rajavyöhykkeensä edelläkävijäkunta. Pirkanmaalla muita Hinku-kuntia ovat Hämeenkyrö, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Orivesi, Lempäälä, Vesilahti, Valkeakoski ja Tampere.

Hinku-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Kunnat pyrkivät vähentämään ilmastopäästöjään lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja parantamalla energiatehokkuutta. Samalla kannustetaan paikallisia yrityksiä ja asukkaita ilmastotekoihin.

MITÄ LIITTYMINEN HINKU-KUNTIEN VERKOSTOON TARKOITTAA?
MIKSI HIILINEUTRAALIUS ON TAVOITTELEMISEN ARVOISTA?

Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia valtakunnallisesti arvioiden parhailta mahdollisilta asiantuntijatahoilta Parkanossa pidettävässä keskustelutilaisuudessa.

Suomen tiedeakatemian jäsen, akatemiaprofessori ja meteorologian professori Timo Vesala tutkii Helsingin yliopistossa tutkimusryhmänsä kanssa biosfäärin ja ilmakehän välisiä takaisinkytkentöjä, erityisesti hiilen ja veden kiertoon liittyen, metsä-suo-vesi-jatkumossa. Hän perehdyttää osallistujat keskeisiin hiilenkiertoon liittyviin käsitteisiin hyvin selkeällä ja havainnollisella tavalla.

Professori, johtaja Jyri Seppälä on HINKU-hankkeen valtakunnallinen vastuujohtaja Suomen ympäristökeskuksessa. Hän avaa osallistujille sitä, miten ja millaisia haasteita vastaanottaen ja millaista yhteistyötä tehden voidaan pyrkiä siihen, että Suomessa saavutetaan hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Tilaisuuden avaa sivistysjohtaja Jenni Alppi. Tervetulopuheenvuorot kuullaan myös Parkanon kaupunginvaltuuston ja Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistyksen edustajilta.
Tilaisuuteen varataan aikaa yhteiselle keskustelulle ja asiantuntijoille osoitettujen kysymysten käsittelylle sekä nuoren puheenvuorolle.

Toivotamme tilaisuuteen tervetulleiksi kaupunkilaiset, poliittiset päättäjät ja valmistelevat virkamiehet, median edustajat, naapurikuntien asukkaat ja edustajat sekä Geopark-yhteistyöverkoston väen. Tilaisuus sopii erinomaisesti myös lukio-opiskelijoille.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden tarjoavat Parkanon kaupunki ja Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys ry yhdessä Ihminen luonnossa -organisaation kanssa.