Parkanossa voi ensi syksystä lähtien opiskella urheilupainotteisesti lukiossa sekä kone- ja tuotantotekniikan ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa. Salibandyn, jääkiekon ja e-urheilun tavoitteelliseen harrastamiseen koulunkäynnin ohessa on loistavat mahdollisuudet, sillä Parkanossa on jäähalli ja ensi syksystä lähtien myös moderni koulukampus uusine oppimisympäristöineen, liikuntahalleineen ja e-urheiluluokkineen.

– Urheilupainotteisuutemme vastaa ison kaupungin urheiluakatemiatoimintaa mutta pienemmässä mittakaavassa. Muihin urheilulinjoihin ja -painotteisuuksiin verrattuna Parkanon malli antaa myös merkittäviä taloudellisia etuuksia opiskelijalle, toteaa sivistysjohtaja Jenni Alppi.

Kaupunki kustantaa opiskelijoiden harrastamisen myös vapaa-ajalla. Urheilupainotteisesti opiskelevat voivat siis harrastaa salibandya, jääkiekkoa ja e-urheilua paikallisissa urheiluseuroissa ilman kausi-, harrastepaikka- ja pelipassimaksuja.

Mukaan valittavien opiskelijoiden kouluajan harjoitteluun kuuluu kaksi aamutreeniä ja yksi elämäntapaoppitunti tai huoltavan harjoite viikossa. Lisäksi kouluajan ulkopuolella on urheiluseuran tai e-urheiluseuran lajiharjoittelua ja pelitapahtumia kahdesta neljään kertaan viikossa.

Jääkiekkoon ja salibandyyn valitaan vuosittain 12 opiskelijaa per laji, e-urheilupuolelle 5–6 opiskelijaa.

 

Lisätietoa: Opiskelun urheilupainotteisuus Parkanossa

 

Näin haet Parkanon lukion urheilupainotteisuuteen:

– hae yhteishaussa opintopolku.fi

– täytä ainevalintakortti lukion nettisivuilla https://peda.net/parkano/parkanon-lukio/hmo

– täytä saman sivun kautta urheilupainotteisuuden hakulomake ja lähetä se samaan aikaan ainevalintakortin kanssa Parkanon lukion kansliaan

– lisätietoja antaa opinto-ohjaaja Laura Salonen p. 044 786 5534

 

Saskyn järjestämässä ammatillisessa koulutuksessa haku urheilupainotteisuuteen tapahtuu opinto-ohjaaja Tarja Perolaisen kautta p. 050 338 3314.

 

Opiskelija saa taloudelliset edut harrastamiseen liittymällä jäseneksi urheiluseuroihin. Lisätietoja seuroista www.parkanonkiekko.fi www.sbtpapo.fi ja www.parcode.fi.