Porin prikaatin Pohjanmaan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 2. huoltokomppanian 2/2017 saapumiserän sotilasvala vannotaan perjantaina 18.8. Parkanon urheilukentällä klo 10. Ohimarssi käynnistyy urheilukentältä klo 10.45. Parkanon kaupunki suosittaa yleistä liputusta valapäivänä.

Yleisö on tervetullutta seuraamaan valatilaisuutta, mutta paikkakuntalaisten toivotaan jättävän autonsa joko kotiin tai keskustan parkkipaikoille. Urheilutalon ympärillä olevat paikoitustilat täyttyvät kalustonäyttelystä, ja Kolmoskeskuksen parkkipaikat varataan kauempaa tuleville vieraille. Tehtaantiellä on valapäivänä pysähtymiskielto. Sotilaspoliisi on ohjaamassa liikennettä eikä päästä perjantaina enää klo 9.30 jälkeen autoja Pahkalaan.

– Liikennejärjestelyt ovat haasteelliset, koska paikalle odotetaan jopa 4000–5000 ihmisen joukkoa. Alokkaita tulee paikalle noin 600 ja Porin prikaatin muuta henkilöstöä noin 100. Varusmiesten omaisia odotetaan saapuvaksi jopa 2000 henkilön verran. Kunniavieraiksi Parkanon kaupunki kutsuu sotiemme veteraanit, invalidit ja lotat puolisoineen. Myös kaikki koululaiset kävelevät koulukeskuksesta paikalle, kertoo sivistysjohtaja Harri Hiitti.

Ennen klo 10 vannottavaa sotilasvalaa antavat klo 9.30 urheilutalolla sotilasvakuutuksen ne alokkaat, jotka eivät vakaumuksensa takia vanno valaa. Sotilasvakuutuksen, -valan ja ohimarssin vastaanottaa Porin prikaatin komentaja, eversti Rami Saari. Paraatijoukkoja komentaa Pohjanmaan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Mikko Saarelainen.

Ohimarssi suoritetaan jalkaisin, ja se käynnistyy klo 10.45 urheilukentältä, jatkuu Niemenperäntieltä Niementielle ja palaa Urheilukatua urheilukentälle. Ohimarssi otetaan vastaan Niementien reunassa urheilutalon kohdalla. Urheilukentän ja urheilutalon pysäköintialueella on valapäivänä kalustonäyttely, jossa on esillä Pohjanmaan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan kalustoa. Alueella on myös kaksi sotilaskotiyksikköä ravitsemuspuolesta huolehtimassa.

Kalustonäyttelyn ajoneuvot  siirtyvät Parkanosta Niinisaloon reittiä Niemenperäntie–Niementie–Teollisuustie–Yrittäjäkatu tai Fennokatu–Vatusentie–VT 23. Pahkalan asukkaiden toivotaan liikkuvan valapäivänä kaupunginosasta ulos kulkusuuntansa mukaan joko Tuomikatua käyttäen tai Kirkkojärven takaa kiertäen.

Juhlapäivän aikataulu:

Klo 9–12 Kalustonäyttely urheilutalon ympärillä

Klo 9.30–9.40 Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys urheilukentällä

Klo 9.30 Sotilasvakuutus urheilutalolla

Klo 10 Sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus urheilukentällä

Klo 10.45 Ohimarssi Niementiellä

Lisätiedot: Sivistysjohtaja Harri Hiitti p. 044 7865 501