hiihto 3

– Tehdään yhdessä vuodesta 2015 kaikkien aikojen kuntoiluvuosi Parkanoon, kannustaa kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma ja haastaa kaikki parkanolaiset Paroonin lenkille tuhannen kilometrin suoritukseen.

Heiniluoma on innoissaan Käenkosken laduista ja toivoo lisää hyviä hiihtokelejä. Samalla hän kannustaa myös muihin liikuntamuotoihin, joista hän itsekin on vuodentaitteessa harrastanut kävelyä, uintia ja luistelua.

– Haastan mukaan myös seurat, työyhteisöt ja koululuokat liikkumaan yhdessä. Tuetaan toinen toistamme tavoitteen saavuttamisessa. Urheiluseurat ovat pitkään tehneet ansiokasta työtä parkanolaisten liikuttamisessa. Toivottavasti yhteistyön voimin löydämme tässä vielä uusiakin avauksia.

Paroonin lenkin idean esitti kaupunginvaltuutettu Pertti Runsas, joka haastoi kaupunginjohtajan haastamaan kaikki parkanolaiset. Tavoitteena on, että jokainen parkanolainen suorittaisi Paroonin lenkin. Vuoden lopussa arvotaan palkinto kaikkien haasteen suorittaneiden kesken.

Kaupunginjohtajan haaste:

– Haastan teidät kaikki liikkumaan tuhat kilometriä alkaneen vuoden aikana.
– Kävelijät, hölkkääjät, juoksijat ja hiihtäjät voivat merkitä ylös kaikki kilometrinsä.  
– Pyöräilijät saavat kolmen kilometrin polkemisesta yhden kilometrin suorituksen, mutta alle 12-vuotiaat saavat pyöräillessäkin suorituksen jokaisesta kilometristä.
– Kaikista muista vähintään puolen tunnin liikuntasuorituksista saa päivittäin kolme lisäkilometriä, joten myös sisäliikunta käy suorituksesta.
– Päivittäisen lisäkilometrin saa myös, mikäli liikkuu perheenjäsenen, ystävän tai tuttavan kanssa. Kotieläimet eivät kuitenkaan kilometrejä kartuta.
– Lisäkilometrin saa myös, mikäli liikuntasuorituksen jälkeen venyttelee vähintään 15 minuutin ajan.
– Potkua hyvinvoinnille tuo, kun janojuomana suorituksen aikana ja tunti sen jälkeen nautitaan vain vettä. Yleisillä teillä liikuttaessa turvavarusteena käytetään heijastinliiviä tai heijastimia.

hiihto 4