Joulu 2

Osallistu sinäkin Jouluiloa! -kampanjaan ja ilahduta parkanolaisia vähävaraisia lapsiperheitä. Osallistua voit ostamalla 20 euron lahjakortin parkanolaisesta liikkeestä ja toimittamalla sen kaupungintalon vaihteeseen mahdollisimman nopeasti, viimeistään 12.12. mennessä. Kaupungin sosiaalitoimi jakaa lahjakortit lapsille ja nuorille jouluksi.

Parkanon kaupunginvaltuuston naiset lähtivät yli puoluerajojen keräämään jouluiloa vähävaraisille perheille, kun valtuutettu Susanne Talonen innosti heidät mukaan. Aiempina vuosina Parkanon Nuorisoseuran toteuttaman keräyksen perinne uhkasi nimittäin tänä vuonna katketa.

– Kun kuulin, ettei keräys ole toteutumassa, otin yhteyttä sosiaalitoimeen toivoen, että keräys saataisiin jotenkin järjestettyä. Siinä syntyi ajatus kysyä valtuuston naisia mukaan, ja hehän innostuivat heti. Yhteistyökumppaniksi sosiaalitoimen lisäksi saatiin vielä MLL, Talonen kertoo.

Nopeasti käyntiin polkaistu keräys on hänelle tärkeä yksinkertaisesti siksi, että lapset ovat tärkeitä.

– Jokainen lapsi ansaitsee joulun. Lapsiperheiden huonovointisuudesta on viime aikoina uutisoitu paljon. Jos tällä keräyksellä saa jonkun vanhemman joulustressiä pienennettyä, niin vaiva on sen arvoista.

Sosiaalityön päällikkö Saija Kujansuu on kiitollinen poliitikkojen aktiivisesta otteesta keräyksen toteuttamisessa.

– Meillä on Parkanossa kymmeniä apua tarvitsevia lapsiperheitä, joten kaikkien panos on tarpeen, hän toteaa.

Kujansuu oli valtuuston naisten kanssa myös Kädentaitajien messuilla jakamassa lehtisiä, jotka muistuttavat keräyksestä ja antavat selkeät ohjeet keräykseen osallistumiseen.

– Toivomme parkanolaisten noutavan lahjakortin tai halutessaan vaikka useammankin parkanolaisista liikkeistä. Lahjakortti on toimiva tapa kohdata lasten, nuorten ja perheiden tarpeet, sillä siinä saajalle jää oma valinnan vapaus.

Lahjakortin voi hakea esimerkiksi elintarvikkeita, urheilu- ja harrastusvälineitä, leluja, vaatteita, elektroniikkaa, askartelutarvikkeita tai parturi-, kampaamo- tai kauneudenhoitopalveluja myyvästä liikkeestä.